Son 5 haftadır altın fiyatları en düşük seviyede ilerliyor. Buna göre altının has fiyatı 142 liraya indi. Kuyumcu Hasan Öztürk bu durumu dolardaki düşüşe bağladı. Şu anki piyasa şartlarında bu durumun gayet normal olduğunu belirten Öztürk, daha fazla bir düşüş beklemediklerini ancak dolar bir düşüş yaşanırsa olabileceğini söyledi. Aslında altın fiyatlarında bir düşüşün yaşanmadığının altını çizen Öztürk, ons bazında altın fiyatlarının yükselişte olduğunu belirtti.
 
YATIRIMCILARA ALTIN ALIN TAVSİYESİ
 
Yatırımcılara altın almalarını şu an için tavsiye ettiğini belirten Öztürk, “Dünyanın ne olacağı belli değil. Bayramdan sonra özellikle düğün sezonu açılacak. Eylül ayında Hindistan’da düğün sezonu açılıyor.  Altın fiyatları 5 haftadır en düşük seviyede. Altının has fiyatı şu an 142 lira seviyesinde. Çeyrek altın fiyatları 237 lira. Daha önce 255 liraya kadar çıkmıştı. Gram altın fiyatları da 153 lirayı görmüştü. Dolar fiyatlarının gevşemesinden dolayı böyle bir durum söz konusu” dedi.
 
Çanakkalelilerin altın yatırımını sevdiğini belirten Öztürk, özellikle çevre köylerin bu konuya ayrı bir önem verdiğini yatırımlarını bilezik ve takı olarak kullandıklarını söyledi.
 
Simge Özden
 


Kaynak: Haber Merkezi