Hacivat Karagöz, Agah ile İbiş, Meddah, Aşuk ile Maşuk, ödüllü bilgi yarışmaları, Sinan Yağmur söyleşisi, Erkan Obüs Show ile Biga’da Ramazan ayının ilk haftası dolu dolu geçti. Etkinlikler Ramazan ayı boyunca devam edecek.
Cumartesi günü etkinliklerinde Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye birincisi, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalında Öğretim Görevlisi olan Dr. Fatih Koca, Bigalılar için tasavvuf konseri gerçekleştirdi.
Semazen gösterisi ile birlikte tasavvuf konseri gerçekleştiren Dr. Koca’nın 2016 yılı Ramazanı Kadir Gecesinde 85 yıl aradan sonra Ayasofya’da ilk vakit Sabah Ezanını okuması hem Türkiye’de hem de İslam Dünyasında büyük ilgi görmüştü.
Tasavvuf konseri ve semazen gösterisinin sonunda Dr. Fatih Koca’ya teşekkür etmek için sahneye çıkan Başkan Işık, "Bu güzel Ramazan akşamında kulaklarımızın pasını silen tasavvuf dinletisi için Dr. Fatih Koca’ya teşekkür ediyorum. Bu akşam etkinliklerimize katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Etkinliklerimiz Ramazan ayı boyunca Şehir Parkı amfi tiyatrosunda devam edecek. Tüm Bigalı hemşehrilerimi etkinliklere katılmaya davet ediyorum” dedi.


Kaynak: İHA