İzmir Bornova Jimnastik Salonu’nda, 22-24 Mayıs tarihlerinde yapılan Özel Sporcular Türkiye Jimnastik Şampiyonası’nda Çanakkale’yi temsil eden Serkan Beceren, 16-21 yaş grubunda Altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu. Çanakkale Özel Çocuklar Spor Kulübü Başkanı Güngör Sağır, Beceren’in daha önce de birçok başarı elde ettiğini dile getirerek, sporcunun azminden dolayı ileride daha büyük başarılara imza atacağına inandıklarını belirtti.
Özel Sporcular Türkiye Jimnastik Şampiyonası müsabakalarına katılan Çanakkale Özel Sporcuları’ndan Serkan Beceren, 16-21 yaş grubunda jimnastiğin değişik dallarında yarıştı. Özel sporcu Beceren, şampiyonadan altın madalyayla dönerek Türkiye Şampiyonu oldu.  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kaynaştırma Bölümü Özel Eğitim Sınıfı’nda eğitim gören Serkan Beceren’in, önceki yıllarda da birçok başarısı ve madalyası bulunuyor.
Başarılı sporcunun annesi Sıdıka Beceren, evladıyla gurur duyduğunu ifade ederek, oğlunun moralini ve motivasyonunu sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. Evladının katıldığı yarışmalardan sürekli başarıyla döndüğünü belirten Anne Sıdıka Beceren, destek veren ve oğlunun başarılarında imzası olan herkese teşekkür etti.
Çanakkale Özel Çocuklar Spor Kulübü Başkanı Güngör Sağır, Beceren’in daha önce de birçok başarı elde ettiğini dile getirerek, ileride çok daha başarılı olacağını belirtti. Kulüp Başkanı Sağır, Beceren’in katıldığı müsabakalardan boş dönmediğini ifade ederek, “Serkan hakkınca bir başarı elde etti. 3 stilden yarışmaya katıldı ve 3’ünde de başarılı sonuçlar elde ederek Türkiye birincisi oldu. Jimnastik Şampiyonası’nda, 16-21 yaş arasında, Özel Sporcular Türkiye birincisi oldu. Çok azimli olarak çalışıyor, çok hırslı. İnşallah ilerisi de aydınlık olacak. Şuana kadar hiç boş dönmedi, hep madalya alarak döndü. 3 Türkiye birinciliği, 2 kere de ikinci oldu. Bunun dışında bir de üçüncülüğü var. Yarışmalardan devamlı dereceyle dönüyor” diye konuştu.
Başarılı sporcunun ailesinin kulübün kurucularından olduğunu belirten Sağır, “Annesi Sıdıka Hanım kulübümüzün kurucusu olan 7 kişinin içerisinde. Serkan da derneğimize 5-6 senedir geliyor, bizim çocuğumuz kendisi” dedi.
Haber: Sinem Tetik