Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 45. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özacar, yazılı olarak yaptığı açıklamada, ömürlerini  “Bağımsız Türkiye” idealine adayan üç fidanı özlemle andıklarını vurguladı.
Özacar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Daha güzel, daha bağımsız bir Türkiye arzusuyla kimsenin ezilmediği, insanlık onurunun korunduğu bir dünya dileğiyle mücadele eden üç fidanın; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 45. yıldönümündeyiz.
Biliyoruz ki onlar, “Tam Bağımsız Türkiye” bayrağını dalgalandırmış, Samsun'dan Ankara'ya Mustafa Kemal Yürüyüşü düzenlemiş, güçlü bir antiemperyalist dalgayı yükseltmiş ve bunları yaparken vatan ve ulus sevgisinden geri durmamışlardır. Onlar, 'Bu memlekette Mustafa Kemal’e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz. 35 milyon metrekare vatan toprakları işgal altındayken, bizim milli bütünlüğü bozmakla suçlanmamız gülünçtür.' diye konuşarak bugün bizimde savunduğumuz değerler uğrunda, hayatlarının baharında gençliklerini bu ülkeye feda etmişlerdi.
Atila İlhan’ın dediği gibi onlar 'Bir yangın ormanından püskürmüş genç fidanlardı' Bugün ise darağacından bizlere bıraktıkları miras yaşamaktadır. Bilinmelidir ki, üç fidanın kalemlerini kıranlar tarih sahnesinden silinmiş, ama Deniz, Yusuf ve Hüseyin halkın kalbinde her zaman farklı bir yer tutmuştur. Üç fidan milyonların yüreğinde, bilincinde ve mücadelesinde her zaman daha da büyümüştür.
Bağımsız ve aydınlık bir Türkiye için mücadele eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten başlayarak herkesi ve bu vesileyle Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 45. Yıldönümünde saygıyla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
 


Kaynak: Haber Merkezi