Sıra dışı sokak futbolu turnuvası ‘Neymar Jr’s Five’ın Çanakkale elemeleri Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Red Bull sporcusu Neymar Jr’ın adıyla düzenlenen turnuvanın Çanakkale elemelerinde 48 takım şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti.

Birbirinden çekişmeli maçlar sonunda Boca takımı şampiyonluğu elde etmeyi başardı. Sokağın kuralsızlığıyla ve özgürlük duygusuyla, düzenlenen beşe beş sokak futbolu turnuvası Neymar Jr’s Five’ın Çanakkale elemesinin galibi “Boca”, 10 Haziran’da İstanbul’da yapılacak Türkiye finalinde oynama hakkı elde etti. Turnuvanın Türkiye finalinin kazanan takımı ise Temmuz ayında Brezilya’daki dünya finaline gitmeye hak kazanacak.
 
Beşe beş sokak futbolunun oynandığı Neymar Jr’s Five’da centilmenlik dışında kural yok. 16 ile 25 yaş arasındaki her oyuncu turnuvaya katılabiliyor. Takımlar, 25 yaşından büyük sadece iki kişiyi kadrosuna katabiliyor. Turnuvanın en önemli özelliği ise gol yiyen takımdan bir oyuncu çıkıyor ve eksik kalan takım artan baskı altında maça devam ediyor. Takımlardan birinin son oyuncusu çıktığında veya 10 dakikalık oyun süresi dolduğunda maç sona eriyor ve maçın kazananı ilan ediliyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi