Mhp Çanakkale İl Başkanı Başkanı Hakan Pınar'ın Kutlu Doğum Haftası'nı yayımladığı mesaj ile kutladı.
Başkan Pınar,"Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, kaynağı hiç kesilmeyecek rahmet ve mağfiret pınarı olarak yeryüzünü şereflendirmesinin doğum yıldönümünü kutluyoruz. İnsanlığa bir güneş gibi doğan Resulullah’ın, kutlu ve kutsal mesajlarının daha kapsamlı ve derinlemesine idrak edilmesi gereken bir zaman diliminden geçiyoruz" şeklinde konuştuç

Başkan Pınar'ın yayımladığı mesajın devamı şu şekilde oldu:

"Cahiliye devrinin karanlık girdabında, Yüce Allah’ın emir ve yasaklarını, türlü zorluk ve meşakkatlere rağmen yılmadan ve hiç taviz vermeden tebliğ eden yüce Peygamberimiz; inancın, hoş görünün, erdemin, sevginin, aklın ve irfanın en mümtaz temsilcisi olmuştur.
Peygamberimiz, bir taraftan ilahi buyrukları tüm insanlığa tebliğ ederken, aynı zamanda bunları kendi hayatında da bütün samimiyetiyle yaşamış; ilahi kudretin kutlu hükümlerini, önce okumuş ve anlamış, sonra yaşamış ve ardından da kendisine gönül verenlerin berrak zihinlerine aktarmıştır.
Sevgili Peygamberimiz, Yüce Allah tarafından tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderilmiştir. Ve elbette ki en son peygamber olarak bir ahlak abidesi olduğu da tam bir hakikattir.
O, ilahi emirler doğrultusunda, insanların eşit olduğunu dile getirmiş ve üstünlüğün ise ancak ve ancak, ‘takvada’ olabileceğini ifade etmiştir. Nitekim Yüce Allah’ın varlığı ve birliği, İslam dininin tüm haşmeti o’nun tebliğiyle kitlelere ulaşmıştır. Allah(c.c) kelamının müjdelendiği, Allah(c.c) Resulü’nün tebliğ görevine başladığı 1400 yıl öncesinden yola çıkan mukaddes mesajların hepimizi hidayete ve hakikate ulaştırmasını, ebedi saadete eriştirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." 


Kaynak: Haber Merkezi