Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çanakkale programı kapsamında Biga ve Çan İlçeleri’nde düzenlenecek toplu temel atma merasimlerinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından inşa edilecek olan toplam 14 adet tesisin temellerini atacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2 Nisan Pazar günü Çanakkale’de düzenlenecek olan toplu temel atma merasimleri ile 86 milyon TL yatırım bedelli 14 adet tesisin temelini atacak.

Çanakkale’ye 86 Milyon TL’lik 14 Tesis
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilk olarak saat 12.30’da Yenice Camlı Kahve Önü’nde düzenlenecek orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve orköy kredi sertifikaları dağıtımı merasimine katılacak.
Daha sonra Prof. Dr. Veysel Eroğlu saat 15.00’te Çan Atatürk Şehir Meydanı’nda düzenlenecek temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Bayramiç Çavuşlu Göleti ile 7 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.
Son olarak Biga’ya geçecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu saat 17.00’de Kocabaş Çayı Köprüsü Yanı’nda düzenlenecek temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 5 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Çanakkale Merkez, Çan, Biga ve Yenice İlçeleri’nde toplam 43 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 45 aileye de Orköy sertifikası verecek. Ayrıca ceviz, biberiye, mavi servi, fıstık çamı ve defne fidan türlerinden oluşan toplam 13 bin 500 adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Çanakkale Yatırımlarla Donatılıyor
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 2 bin 970 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 1,5 milyon metreküp su depolanacak. 3 ilçe ve 12 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ağaçlandırma alanında önemli çalışmalar şehre kazandırılacak.
Çanakkale’ye Son 5 Yılda 1 Milyar TL’lik 82 Müjde
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı çerçevesinde ayrıca  3 Mart 2013, 31 Ağustos 2013 ve 5 Ağustos 2016 tarihlerinde Çanakkalelilere verdiği 968 milyon TL’lik 70 müjdeye ilave olarak 88 milyon lira yatırım bedeline sahip 12 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda Çanakkalelilere toplam 1 milyar TL yatırım bedelli 82 müjde vermiş olacak.
Müjdeler arasında baraj, gölet, sulama tesisi, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, bal ormanı, mesire yeri, Tarihi Troya Milli Parkı çevre düzenleme çalışmaları ile 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.


Kaynak: Haber Merkezi