AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite radyosu Radyo Ton’da Tuğba Kantarcı ve Gürkan Düzenli’nin sunduğu Cuma Pazarı programının konuğu oldu. Milletvekili Gider, programda genç neslin önemine değindi.
Tuğba Kantarcı ve Gürkan Düzenli’nin sorularına cevaplandıran Milletvekili Gider, gençlerle arasının her zaman iyi olduğunu ve bunun için bir çaba sarf etmediğini söyledi. Milletvekili Gider:“ Çünkü hayatımın hiçbir döneminde “ya yeni nesil kötü” lafını kullanmadım. Gençlik dönemimde de benim için kullananlara sadece güldüm” dedi.
Bizim zamanımız daha iyiydi, sizin zamanınız hiç iyi olmadı sözünün klasik bir laf olduğuna dikkat çeken Milletvekili Gider:“ Bugün senin zamanından iyi, yarın bugünden iyi olacak. Yoksa bu hayatı, gelişmeyi reddetmiş olursun. Gençlerle biz sık sık bir araya geliyoruz. Sokakta, kafede, ofiste bir araya geliyoruz. Ben onlardan ciddi anlamda beslendiğimi biliyorum, görüyorum. Onların düşündüğü birçok şeyi ben görmemişim diyorum. Çünkü onlar benden özgür bakabildikleri için gençler zaten. Ben onlardan beslenmeyi seviyorum. Onlardan birçok şey öğrendiğimi görüyorum. Ben yaşadıklarımı belki onlarla paylaşıyorum, onların eleştirdikleri, beğendikleri ve gereksiz gördükleri yerler oluyor” şeklinde konuştu.
Gençlerin fikri olmadığı bir konu yok ifadelerini kullanan Milletvekili Gider sözlerini şöyle sürdürdü:“ Dünya’ya yön veren, şekil veren gençlerdir. Bakın gençliğinde kendi halinde, halim selim bir lider göremezsiniz. Çünkü bütün liderler gençlikte de hareketli, lider insanlardır. Var olmuş insanlardır toplumda, onun için gençler her konu ile ilgili talepleri, fikirleri hatta isyanları da var. Zaten toplumu geliştiren bunlar”
İnşallah engelleri kaldırır
Milletvekili Gider, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile sosyal medya üzerinde yaşadığı esprili diyaloğun kendisine sorulması üzerine şu yanıtı verdi:“ Ülgür Başkan gençleri engellemiş, bana söylenen oydu. Kavga havasında atmadım o twiti. Ülgür Başkan’ın genellikle kavga eden yüzünü görüyoruz. Çanakkale’de meşhur laftır, şekeri var derler ama Ülgür Başkan’ın sıcak bir tarafı da vardır. Ben oradan yürümek için o twiti attım. Zaman zaman gençler heyecanlı twitler attıklarında belki de engelliyormuş onları, ondan şikayet ettiler arkadaşlar bana. Ülgür Başkan’da dedi ki benim cep telefonum herkese açık, bende oradan yazdım gençler cebine sms atın, twitter’da engelliyseniz diye. İnşallah bütün engelleri kaldırır. Eleştiri sertte olabilir. Yeter ki hakaret, yalan, iftira olmasın. Onun haricinde, bu eleştirinin dozu bana uymadı demek siyasetçinin hakkı değildir.


Kaynak: Haber Merkezi