ÇOMÜ Tıp Fakülktesi 4.sınıf öğrencisi Ayla Fasıl'ın yaptığı konuşma şu şekilde:
"Tıp mesleği mensuplarının 1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da bir yurt savunma hareketi olarak başlattığı tıp bayramında bu yıl da birbirimizden güç alarak hem sorunlarımızı tartışıp hem de bu özel haftayı birlikte kutlayacağız. TTB; benim ve tabip odası öğrenci komisyonundaki diğer arkadaşlarım için hekimlik değerlerini, mevcut sağlık sistemini, yaşadığımız toplumu ve ülkedeki siyasal yapıyı öğrenmemizi sağlayan bir okul oldu. TTB’nin ülkede yaşananlara, sağlığa ve hekimliğe yapılan saldırılar karşısındaki duruşu her defasında bize iyi ki bir meslek örgütümüz var dedirtiyor.

Bizler tıp fakültelerinde öğrencilik döneminden başlayarak bir yandan ağır bir eğitimden geçerken bir yandan da ülkemizin güzel günlerini görebilmek adına çaba sarf ediyoruz. Materyalimiz insan olduğu için yaşadığımız ülkede olup bitenlere kulağımızı tıkayamıyor ve insan hayatını ilgilendiren her durumda gördüğümüz yanlışları söylemekten çekinmiyoruz. Günümüzde uygulanan sağlık politikaları eğitim araştırma hastanelerinde, hizmetin öne çıkıp eğitimin geri plana atıldığı ve tıp fakültesi öğrencilerinin yeterli bilimsel ve pratik eğitim alamadığı bir ortama neden olmuştur. Buna artan öğrenci mevcudumuz ve Ohal sürecinde apar topar görevlerinden alınan hocalarımızın eksik kalan yerleri de eklenince şu an fakültede aldığımız eğitimin nitelikten yoksun olduğu aşikardır. Gerek aldığımız yetersiz eğitim gerekse ülkedeki mevcut olağanüstü koşullar gelecek konusunda hepimizde endişeye yol açmaktadır.

Yine de hala tıp fakültesinde dirsek çürütüyorsak, ülkemiz için bir umudumuz olduğundandır. İstediğimiz bilimsel, toplumcu sağlık anlayışının uygulanmasını sağlamak, nitelikli bir tıp eğitimi almak ve iyi hekimlik yapmak için, barışın egemen olduğu demokratik bir ülkede eşit ve özgür bir şekilde yaşamak için onurlu mücadelemizi sürdürüyor olacağız. Tıp bayramımız kutlu olsun."


Kaynak: Haber Merkezi