Çanakkale Ziraat Odası Başkanlığı, Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ÇOMÜ Ziraat Fakültesi arasında başlatılan ortak protokolün ilk projesi olan Domates Güvesi “TUTA” zararlısı ile mücadelesinin üçüncü durağı Çanakkale’nin Biga İlçesi oldu.
 
Biga Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya, Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Elmacı, Biga İlçe Tarım Müdürü Vasfi Karaca, İl Genel Meclis Üyesi Ufuk Ünver, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bornova Zirai Araştırma Enstitüsü’nden  gelen Uzmanlar, ÇOMÜ Ziraat Fakültesinden Akademisyenler, Çanakkale Ziraat Odası Meclis Üyesi Alaattin Sürücü, İl Şube Müdürleri ve Personelleri, Köy Muhtarları, Biga çevre köylerinden gelen üreticiler katıldı.
 
Uzman ve Akademisyenlerin sunumlarında, Güney Amerika kökenli olan Domates Güvesi “TUTA” zararlısının yumurta, larva dönemlerinden başlayan mücadelenin ergin oluncaya kadar devam eden her bir aşamadaki mücadeleler hakkında bilgiler verildi. Toplantı “TUTA” ile mücadeledeki tuzakların kurulumu ve kullanımının anlatılması ile sona erdi.
İpek Güney
 


Kaynak: İHA