Çanakkale'yi atletizmde başarı ile temsil eden Turgut Reis Ortaokulu öğrencisi Nihan Akman,  İstanbul'da gerçekleştirilen16 Yaş Altı Salon Türkiye Şampiyonasında  60 metre mesafede Türkiye 4'üncüsü olarak önemli bir derece etti. Başarılı sporcu madalyasını Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih  Çintimar'ın elinden aldı. 

Kısa sürede önemli başarı

4.sınıfta katıldığı bir okul koşusu sonrası atletizme ilgi duyan Nihan Akaman 2016 yılının Ağustos ayında bu spor dalında  aktif olarak çalışmalara başladı. Nihan, 3 ay gibi kısa bir sürede çok iyi gelişme gösterdi ve İl bazında yapılan yarışmalarda özellikle sürat koşularında birçok il birinciligi ve dereceyi arka arkaya elde etti. Girdiği tüm yarışlarda başarılı olan Nihan kendine Milli sporcu Nevin Yanıt'ı kendisine  örnek aldığını söyledi ve onun izinden ilerlemek istediğini ifade etti.

Başarılı sporcu için antrenörü Vijdan Berberoğlu Nihan'ın Çanakkale için bir şans olduğunu belirten ve atletizm de gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu belirten Berberoğlu, kendisinden çok daha önemli başarılar beklediklerini söyledi.  

Turgut Reis Ortaokulu Müdürü Şule Yıldızoğlu ise Nihan'ın göstermiş olduğu  başarı ile gurur duyduklarını söyledi. Yildızoğlu, Nihan'ın okuldaki diğer öğrencilere güzel bir örnek teşkil ettiğini belirterek, "Ondan çok güzel derece ve başarılar bekliyoruz. Okulumuz böyle başarılı bir sporcu öğrenciye sahip olduğu için övünç duymaktadır" dedi.

Turgut Reis Ortaokulunun başarılı öğrenci sporcusu önümüzdeki hafta Edirne'de gerçekleşecek olan bölge koşusunda 100 metre engelli ve 100 metre mesafeli sürat koşularında piste çıkacak.



 


Kaynak: Haber Merkezi