Vatandaşlar, 2004 yapımı "Troy" filminde kullanılan ve kentin simgesi haline gelen Truva Atı gibi, "Odyssey" filmindeki atın da Çanakkale'ye getirilerek sergilenmesini istiyor.

Dünyaca ünlü yönetmen Christopher Nolan’ın mitolojik aksiyon filmi "Odyssey"in Çanakkale'de yapılan özel gösteriminin ardından, kentte yeni bir turizm hamlesi beklentisi oluştu. Sinema dünyasında büyük ses getiren yapımın ardından Çanakkale kamuoyu, filmde kullanılan Truva Atı’nın kente kazandırılması için harekete geçti.

Çanakkalelilerin bu konudaki en büyük referansı, 2004 yılında başrolünde Brad Pitt’in oynadığı "Troy" filmi oldu. O dönem film için özel olarak tasarlanan dev Truva Atı, gösterimin ardından Çanakkale’ye getirilmiş ve kordon boyunda sergilenmeye başlanmıştı. Yıllar içinde kentin en önemli turizm sembollerinden biri haline gelen ve önünde milyonlarca turistin hatıra fotoğrafı çektirdiği bu atın yarattığı ekonomik ve kültürel hareketlilik, yeni bir talebi de beraberinde getirdi.

"Odyssey" filminin mitolojik atmosferini ve vizyonunu yansıtan yeni nesil Truva Atı'nın, Çanakkale’nin turizm potansiyeline büyük ivme kazandıracağını düşünen vatandaşlar, şimdiden sosyal medyada ve kent kulislerinde bu konuyu konuşmaya başladı. Çanakkaleliler, efsanenin doğduğu bu toprakların, Hollywood yapımı yeni atın sergileneceği en doğru ve tek adres olduğunu savunuyor.

İkinci bir turizm sembolü olabilir

Nolan imzalı yapımdaki Truva Atı'nın da kente getirilmesi durumunda, Çanakkale’nin hem antik dönemi yansıtan Troya Ören Yeri’ndeki ahşap atı, hem kordondaki modern sinema tarihinin ikonik atını, hem de "Odyssey"in yeni nesil atını barındıran dünyadaki tek merkez haline geleceği ifade ediliyor. Kültür ve turizm çevreleri, bu girişimin kentin uluslararası markalaşma sürecine eşsiz bir katkı sunacağı görüşünde birleşiyor.

Atakan Alkış