Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PARS Analiz Sistemi üzerinden yapılan çalışmalar doğrultusunda 23 Haziran - 2 Temmuz 2026 tarihleri arasında geniş çaplı operasyonlar düzenledi. Çanakkale merkez, Ayvacık, Biga, Ezine, Lapseki ve Yenice ilçelerinde uyuşturucu madde imal ve ticareti ile yasa dışı ekim yapıldığı tespit edilen 5 farklı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Eş zamanlı olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de 2 Temmuz'da Gökçeada ilçesinde bir kaçakçılık olayına müdahale etti.
Uyuşturucu ve kaçak içki malzemelerine el konuldu
Adreslerde yapılan detaylı aramalarda geniş çaplı suç unsuru tablosu ortaya çıktı. Operasyonlarda 172 gram skunk, 7 gram esrar, 10 gram sentetik kannabinoid katkılı tütün, 47 kök kenevir, 3 kök skunk bitkisi, 5 gram kenevir tohumu ve 25 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 2 adet hassas terazi, 2 adet iklimlendirme sistemi, uyuşturucu kullanma aparatı ile kaçak içki üretimi için bulundurulan 25 litre etil alkol, anason yağı, 2 adet hidrometre ve damlalık pipet bulunarak muhafaza altına alındı.
Şüpheliler adliyeye sevk edildi
Narkotik operasyonları neticesinde gözaltına alınan 15 kişi hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti", "Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak" ile "2313 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından adli işlem başlatıldı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden ikisi hakkında adli kontrol kararı verildi. Gökçeada'daki kaçakçılık olayıyla ilgili adli sürecin de sürdüğü kaydedildi.
Haber Merkezi