Turizm sektörünün canlanması ve farkındalığın artırılması amacıyla her yıl düzenlenen Turizm Haftası, Çanakkale’de bu yıl "altın yıl" coşkusuyla kutlanıyor. 50. yıl etkinliklerinin açılış noktası olan Cumhuriyet Meydanı, turizm profesyonellerini, öğrencileri ve şehir sakinlerini bir araya getirdi.

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, kurum personeli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı törende, anıta çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören, turizmin Çanakkale için önemine vurgu yapan bir atmosferde geçti.

Kordon Boyunda Kortej Yürüyüşü

Meydandaki resmi törenin tamamlanmasının ardından katılımcılar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasına kadar uzanan bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Çanakkale sokaklarında turizm bilincini yaymak amacıyla yapılan yürüyüşe vatandaşlar da ilgi gösterdi. Yarım asırlık bir gelenek haline gelen Turizm Haftası kutlamaları, kortej boyunca atılan adımlarla şehrin turizm potansiyeline dikkat çekti.

Etkinlikler Hafta Boyunca Sürecek

50. yıl olması nedeniyle bu yılki programın geçmiş yıllara oranla daha kapsamlı olması bekleniyor. Çanakkale’nin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerin ön plana çıkarılacağı etkinlikler kapsamında; paneller, sergiler ve tanıtım faaliyetleri düzenlenecek.

 

Atakan Alkış