Perinçek yaptığı değerlendirmede, Batı Marmara’da yaklaşık 10 aydır görece sakin bir dönemin yaşandığını, ancak son günlerde deprem aktivitesinde dikkat çeken bir artış gözlemlendiğini ifade etti. Bölgedeki hareketliliğin özellikle “Şeytan Üçgeni” olarak adlandırılan alanda yoğunlaştığını belirten Perinçek, bu bölgede son yıllarda sık sık depremler meydana geldiğini söyledi.

Perinçek, Nisan 2025 öncesinde söz konusu alanda deprem yoğunluğunun oldukça fazla olduğunu hatırlatarak, 23 Nisan’da Orta Marmara’da Silivri açıklarında meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede bir süre sakinlik yaşandığını ve deprem sayısının azaldığını kaydetti.

16 Mart öncesindeki son verilere de değinen Perinçek, Şeytan Üçgeni içinde en büyüğü 3.0 büyüklüğünde olmak üzere 15 depremin meydana geldiğini, aynı dönemde Marmara’nın diğer bölgelerinde ise sadece 6 deprem kaydedildiğini belirtti.

Bu gözlemler nedeniyle Batı Marmara’nın yakın takip altında olduğunu vurgulayan Perinçek, “Yakında deprem olacak demiyorum. Sadece uyarıyorum. Depremin ne zaman olacağını, zamanını bilemeyiz ama yaklaştığını belirtebiliriz” ifadelerini kullandı.

Marmara Denizi’nde büyük bir deprem beklentisinin uzun süredir bilim insanları tarafından dile getirildiğini belirten Perinçek, kendisinin de birçok meslektaşı gibi Marmara’da büyük bir deprem olabileceği görüşünde olduğunu ifade etti.

Perinçek, “Umarım Marmara bize 5 yıl daha zaman tanır ve biz eksiklerimizin bir bölümünü daha gideririz” değerlendirmesinde bulundu.

Atakan Alkış