Daha önce yoğun kongre takvimi nedeniyle ertelenen belde yönetim kurulu seçiminin, CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nın kararıyla 15 Şubat Pazar günü yapılacağı açıklanmıştı. Seçim, CHP Kepez Belde Başkanlığı binasında gerçekleştirilecek ve belde örgütüne kayıtlı tüm üyeler oy kullanabilecek.
Seçime günler kala, Kepez’de başkanlık yarışının ilk ve şu ana kadar tek adayı netleşti. Banu Kapıkıran, CHP Kepez Belde Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısıyla belde başkanlığına aday olduğunu kamuoyuna duyurdu. Kapıkıran’ın adaylık açıklaması parti örgütü tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
Açıklamaya; Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, önceki dönem Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, önceki dönem CHP Çanakkale İl Başkanı Doğan Ateş, kadın kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
“Rekabet Değil, Birlik Süreci”
Adaylık açıklamasında konuşan Banu Kapıkıran, CHP’nin örgütlü mücadele geleneğine dikkat çekerek, Kepez’de katılımcı, şeffaf ve kapsayıcı bir yönetim anlayışını hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Parti içi birlik ve dayanışmanın altını çizen Kapıkıran, bu sürecin bir koltuk yarışı değil, CHP’yi Kepez’de daha ileriye taşıma sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Kapıkıran konuşmasında, “Bizim mücadelemiz kişisel hesapların değil, adaletin, eşitliğin ve demokrasinin mücadelesidir. Kepez örgütünde geçmişte görev alan, bugün emek veren ve yarın sorumluluk üstlenecek herkes bu yapının ayrılmaz bir parçasıdır. Kimseyi dışlamadan, ortak akılla hareket eden bir anlayışı büyütmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği öneme de değinen Kapıkıran, kadınların siyasette daha güçlü yer almasının toplumsal gelişimin temel unsurlarından biri olduğunu belirtti. Atatürk’ün ilke ve devrimleri doğrultusunda yola çıktıklarını dile getiren Kapıkıran, Kepez için güçlü, dinamik ve deneyimli bir ekip oluşturduklarını söyledi.
Yönetim Kurulu Adayları Açıklandı
Basın açıklamasının ardından CHP Kepez Belde Yönetim Kurulu adayları da tanıtıldı.
Asil üye adayları şu isimlerden oluştu:
Banu Kapıkıran, Cuma Alaçam, Ferdi Coşkun, Cahide Demirbaş, Hacer Demirel, İbrahim Evren, Arzu Girgin, Abdulkadir Karasüleymanoğlu, Çiğdem Kav, Serpil Kıran, Oğuzhan Uçar.
Yedek üye adayları ise:
Bağdat Aykut, Hülya Çetin, Vedat Durmuş, Zernişan Girgin, Derya Gündoğan, Emine Kaya, Nurgül Korkmaz, Hasan Ok, Semih Orcan, Mübeccel Şahin, Emre Uğur.
Mevcut Yönetim Aday Olmuyor
Öte yandan seçim sürecine ilişkin dikkat çeken bir gelişme de yaşandı. Edinilen bilgilere göre, CHP Kepez Belde Başkanlığı’nın mevcut yönetimi görevlerinden istifa etti. Belde başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin tamamının istifa ettiği, bu isimlerin 15 Şubat’ta yapılacak seçimlerde aday olmayacağı öğrenildi.
Mevcut durumda Banu Kapıkıran’ın listesine karşı ikinci bir listenin çıkmasının beklenmediği ifade edilirken, Kepez’de yapılacak seçimlerin tek listeyle gerçekleşmesi öngörülüyor.
Bünyamin Nami Tonka