Türkiye genelinde 92 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek kuruluşu ile bunları bünyesinde toplayan 8 Federasyonun çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun yönetim kurulu üyeleri Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı ve Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmet Akıncı’da hazır bulurdu.
 
Türkiye genelinde 92 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek kuruluşu ile bunları bünyesinde toplayan 8 Federasyonun çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu Mardin’e çıkarma yaptı. TGK yönetim kurulu üyeleri, etkinliğin adresi Mardin’ de ilk ziyareti  Vali Ömer Faruk Koçak’a yaptı.
Mardin Gazeteciler Cemiyeti ve Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Cemiyet Başkanları toplantısı için Mardin’de bulunan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı’nın başkanlığındaki heyet tarihi valilik konağında kabul edildi.
Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Nusaybin'de devam eden operasyonlarla ilgili açıklamalarda da bulundu ve Cemiyet başkanlarını bilgilendirdi.
Vali Koçak Bölge Halkının devletin yanında olduğu vurgusu ile Türkiye’ ye buluşmaya katılan Gazeteciler Cemiyet ve dernek Başkanlarına: “Böylesine kadim tarihi bulunan bir şehirde görev yapmanın onurunu yaşıyorum. Mardin çok kültürlü ve çok dilli bir medeniyet şehridir. Bu şehrin insanları bu medeniyeti genlerinde taşıyan insanların memleketi olarak günümüze kadar kendini muhafaza etmeyi başarmıştır. Son dönemde Mardin’in adı farklı bir şekilde duyuluyor olsa da aslında bu süreci geçici bir süreç olarak görmek lazım. Terör örgütünün kazdığı çukurlar, kurduğu barikatlara Mardinlisi de Nusaybinlisi de çok tepkili ve bu tepkiyi devletin yanında yer alarak ilçeyi sesiz bir şekilde terk ederek aslında hem terör örgütüne, hem de terörün uzantısı olan siyasilere karşı olduğunu samimi bir şekilde gösterdi. Buradan açık yüreklilikle şunu söylemek isterim biz son terörist kalana kadar değil, terörün kökünü kazana kadar mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Sadece teröristle değil, terörü besleyen bütün odakların da kökünü kurutacağız. Teröristlerin kalemi kırılmıştır, sadece uzatmaları oynuyorlar. Er yada geç terörün kökünü kurutacak ve vatandaşlarımızı terör belasından kurtaracağız” dedi.
 
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Feridun Fazıl Özsoy ise kabulünden dolayı Vali Koçak’a teşekkür etti. Genel Başkan Yardımcısı Özsoy, “Meslek mensupları olarak düzenlediğimiz başkanlar kurulu toplantılarında mesleki sorunlarımız ve söz konusu sorunların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunuruz. Toplantıların ardından yayınladığımız sonuç bildirgelerinde ülkemizin gündemini de ele alan açıklamalarımızla meslektaşlarımızın konularla ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaşırız. 7. İstişare kurulu toplantısı için bulunduğumuz Mardin’i bu zor dönemde özellikle seçtik ve biz Mardin’in ülkemizin ortak yaşam ve kültürel hoşgörüsü açısından model bir şehir olarak kabul ettiğimiz için buradayız. TGK olarak hepimizin ortak arzusu; mesleki bütünlüğü sağlamanın yanında, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü her yerde ve her ortamda el ele vermiş bir şekilde savunmaktır” diye konuştu.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr.Yusuf Çetindağ ile Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altundağ’ı ziyaret eden TGK’nın yönetim kurulu ziyaretleri, toplantının Mardin'de düzenlenmesinde büyük katkıları bulunan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'a teşekkür etti.
DİKA Genel Sekreteri Altındağ, Mardin'in bir medeniyet şehri olduğunu ancak son dönemlerde terör operasyonlarıyla anılıyor olmasından bütün Mardinliler gibi kendilerinin de büyük rahatsızlık duyduklarını söyledi.
Türkiye'de 20 bin üyesi bulunan Türkiye'da basın alanında en büyük oluşumunun Mardin'de toplantı düzenleyip, burada yaşananları kendi gözlemleriyle görüp, basın yayın alanında servis edecek olmalarına vesile olmaktan dolayı kurum olarak mutluluk duyduklarını belirten Altundağ, gazetecilerden burada yaşadıklarını ve yaşadıkları her şeyi olduğu gibi paylaşıp, yaymalarını dileğinde bulundu.
 
DİKA'nın sorumluluk alanında bulunan Siirt, Batman Şırnak ve Mardin'de 50 milyon liralık bir yatırım programlarının bulunduğunu kaydeden Altındağ, "DİKA olarak, sorumluluk sahasında bulunan bütün illere eşit ve adil bir yatırım imkanıyla şehirlerimizin gelişmişlik düzeyini her alanda kalkındırmayı ön görüyoruz. Kurduğumuz proje havuzunda bize gelen bütün projeleri değerlendiriyor ve bölgemizdeki kalkınmaya sunacakları katkıyı önemseyerek irdeliyor ve buna göre de değerlendiriyoruz. Bölge illerimizde istihdamı arttırmak, yaşam kalitesine katkıda bulunacak projelerin içerisinde yer almak bizim için hizmetlerin en ulvisi ve önceliklisidir. Zira biliyoruz ki; bu topraklar, içinde bulundurduğu dilleri ve dinleriyle medeniyetlerin beşiği olarak süre gelmiş ve bundan sonra da böyle kalmaya devam edecektir. Onun içindir ki; çok önemsediğimiz ve değer verdiğimiz meslek alanının öncüleri ve temsilcileri olarak gördüğümüz siz değerli başkanlarımızı burada ağırlıyor olmaktan duyduğumuz memnuniyeti iletiyor ve nazik ziyaretiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum” diye de seslendi.
 
Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Gazeteciler Cemiyetinin ortaklaşa düzenleyeceği toplantının protokol ziyaretlerinde; TGK Genel Sekreteri Sefa Özdemir, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Turgut Özdemir, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, Basın İlan Kurumu Müdürü Adnan Günbegi de hazır bulundu.
 
Mustafa SUİÇMEZ
 


Kaynak: Haber Merkezi