Toplantının açılışı, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan ve Gıda ve Yem Kontrol Daire Başkanı Mehmet Mendiris’in konuşmalarıyla gerçekleştirildi.

1-4 Eylül 2025 tarihleri arasında yapılacak toplantıya 16 ilden 35 teknik personel katılıyor. Eğitim programında, su ürünleri sektöründeki resmi kontrollerin etkinliğinin artırılması, mevzuata uyumun güçlendirilmesi ve sahada karşılaşılan sorunlara çözüm odaklı yaklaşım geliştirilmesi hedefleniyor.

Eğitim konuları

Toplantı boyunca şu başlıklarda teorik ve pratik bilgiler paylaşılacak:

•Balık etinin yapısı ve tazelik kriterleri

•Hijyen ve mikrobiyolojik kriterler

•HACCP prensipleri ve tetkik uygulamaları

•İhracat ve ithalat prosedürleri

•Numune alma ve resmi kontrol mevzuatı

Program kapsamında ayrıca saha ziyareti yapılarak uygulama örnekleri yerinde incelenecek.

 

Atakan Alkış