Biga’ya bağlı Bozlar Köyü’nde yetiştirilen karpuzlar, lezzeti ve doğallığıyla bu yaz da adından söz ettiriyor. İnce kabuğu, bol suyu ve yoğun aromasıyla bilinen Bozlar karpuzu, hem bölge halkının hem de tüketicilerin gözdesi haline geldi.

 

Köyün tanınan isimlerinden, "Foterli Adam" lakaplı Erdoğan Acar, karpuzun kalitesini sıra dışı bir gösteriyle ortaya koydu. Eline aldığı karpuzu hafifçe tıklatarak dinleyen Acar, ardından parmaklarıyla vurduğu anda karpuzun ortadan çatlayarak kendiliğinden ikiye ayrılmasıyla izleyenleri şaşkına çevirdi. “Görüyorsunuz, Bozlar karpuzu bıçak bile istemiyor,” diyerek karpuzun kalitesine dikkat çeken Acar, yerel ürünün farkını ortaya koydu.

 

Doğal yöntemlerle yetiştirilen ve hiçbir katkı maddesi kullanılmayan bu özel ürün, Bozlar’da yazın en çok beklenen lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Köylüler, Bozlar karpuzunun gerçek yaz lezzeti sunduğunu vurgulayarak, bölgeye gelen herkesi bu tadı deneyimlemeye davet ediyor.

Bünyamin Nami Tonka

Foto: sosyal medya