Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı’nın organizasyonuyla düzenlenen Trafik Güvenliği Semineri ve Güvenli Sürüş Eğitimi, motosiklet kullanıcılarına hem teorik hem de uygulamalı bilgiler sunarak farkındalık oluşturdu.

 

Etkinliğe Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay ve Belediye Meclis Üyesi Salih Direk de katılarak destek verdi. Eğitim kapsamında, özellikle motosiklet sürücülerinin trafik kurallarına uyma konusundaki bilinçlerinin artırılması, güvenli sürüş tekniklerinin öğretilmesi ve olası kazaların önüne geçilmesi hedeflendi.

 

Uzman eğitmenler tarafından verilen seminerde, katılımcılara kask ve koruyucu ekipman kullanımının önemi, trafikte görünür olma, ani durumlara karşı alınacak önlemler gibi konular detaylı şekilde anlatıldı. Uygulamalı eğitim bölümünde ise güvenli frenleme, dönüşlerde dikkat edilmesi gerekenler ve doğru oturuş pozisyonu gibi pratik bilgiler sunuldu.

 

Gökçeada Belediyesindne yapılan açıklamada, bu tür çalışmaların toplumsal trafik bilincini artırmada büyük rol oynadığını vurgulanırken, eğitime katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti. Belediye açıklamasında, “Toplumumuzun trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesine katkı sunan bu tür çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mine Yel