Bakan Yerlikaya, yakalanan şüphelilerden 181’inin tutuklandığını, 105’i hakkında adli kontrol kararı verildiğini, diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise sürdüğünü belirtti.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlükleri Asayiş Şube Müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleştirildiğini bildirdi. Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Antalya gibi birçok ilde eş zamanlı yürütülen çalışmalarda dolandırıcılık suçlarına karışan geniş çaplı bir yapılanmanın ortaya çıkarıldığı ifade edildi.

Yakalanan şüphelilerin, kendilerini kamu görevlisi, avukat, banka çalışanı ya da uzlaştırmacı gibi tanıtarak; yatırım, telefon çekilişi, iş vaadi, kurbanlık satışları, sokak hayvanlarına yardım kampanyaları ve sahte internet siteleri üzerinden araç kiralama veya elektronik eşya satışı gibi yöntemlerle vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Bu yöntemlerle 2 bin 27 vatandaşın mağdur edildiği açıklandı.

Bakan Yerlikaya, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verilerine göre şüphelilerin hesaplarında 2 milyar 799 milyon TL’lik işlem hacmi bulunduğunu belirtti. Operasyonları gerçekleştiren valilikleri, Cumhuriyet Başsavcılıklarını, emniyet müdürlüklerini, polis ekiplerini ve MASAK çalışanlarını tebrik eden Yerlikaya, “Vatandaşlarımızı dolandıran suç şebekelerine karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi