Balık Hali’nde sardalyenin kilosu 450 TL, sarıkanat 500 TL, istavrit 350 TL, çipura 450 TL, levrek 550 TL ve mezgit ise 700 TL’den satışa sunuluyor. Özellikle sardalye, yaz sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olması nedeniyle fiyat artışına rağmen yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

15 Nisan’da başlayan av yasağı büyük tekneleri etkilerken, yasağın küçük ölçekli kıyı balıkçılarını kapsamaması sayesinde bazı balık türleri hâlâ tezgâhlarda taze şekilde yer bulabiliyor. Bu durum, özellikle sardalyenin pazarda varlığını sürdürmesine katkı sağlıyor.

Çanakkale’de geleneksel balık kültürünün önemli bir parçası olan sardalye, ızgara, tava ve buğulama gibi farklı şekillerde tüketilmeye devam ederken; fiyatların önümüzdeki haftalarda denizdeki verim ve hava koşullarına göre değişebileceği ifade ediliyor.

 

Bünyamin Nami Tonka