Seçim süreci yaklaşırken, Çanakkale Çağdaş Grubu’nun Başkan Adayı Metin Erol, meslektaşlarına ve oda üyelerine yönelik önemli mesajlar verdi.
Başkan adayı Erol, önümüzdeki üç yıl boyunca Çanakkale SMMM Odası’nı daha katılımcı, planlı ve kapsayıcı bir anlayışla yönetmek istediklerini belirterek, “Ben ve arkadaşlarım, Çanakkale Çağdaş Grup olarak bu hedeflerle yola çıktık. Kim kazanırsa kazansın, asıl kazanan odamız olmalı” dedi.
Erol, oda yönetiminin yalnızca Yönetim Kurulu’ndan ibaret olmadığını vurgulayarak, tüm kurulların ve meclisin aktif şekilde görev alması gerektiğini söyledi. “Yıllardır savunduğum şey şudur: Odamıza hizmet etmek için kimsenin unvana ihtiyacı yok. Genç meslektaşlarımızı meclis çalışmalarına dahil ederek onları geleceğin yöneticilerine dönüştürmek bizim önceliklerimizden biri olacak” ifadelerini kullandı.
“Mesleğimiz Değer Kaybediyor, Birlikte Mücadele Etmeliyiz”
Muhasebe mesleğinin günümüzde ciddi bir itibarsızlaşma süreci yaşadığını dile getiren Erol, meslektaşların ağır çalışma koşullarına dikkat çekti. “İnsanca çalışma koşulları bizim de hakkımız. Ailemizle vakit geçiremiyoruz, sosyal hayattan kopmuş durumdayız. Ne kamuya ne de müşterilerimize yaşadıklarımızı anlatabiliyoruz. Yaptığımız işin kamuoyunda karşılığı yok” dedi.
TÜRMOB’un da bu süreçte kamu nezdinde yeterli etkiyi yaratamadığını ifade eden Erol, meslek onuru için birlik içinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Seçim yarışına gireceği diğer aday Erhan Karakaş’a da başarılar dileyen Erol, sürecin olgun ve saygılı bir şekilde geçeceğine inandığını belirtti. “Centilmence bir seçim olacağına inanıyorum. Odamızın da bizden beklediği duruş budur” dedi.
“Gerçek Kazanan Odamız Olsun”
Metin Erol, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Amacımız, üç yıl boyunca katılımcı, planlı ve birleştirici bir yönetim anlayışını hayata geçirmek. Bu yolda hep birlikte yürüyeceğiz. Seçim sonucunda kim kazanırsa kazansın, gerçek kazanan odamız ve mesleğimiz olsun.”
Dilgen Beril Erken