Biga’nın köklü köylerinden Bahçeli, 11 Mayıs Pazar akşamı 3. Geleneksel Hıdırellez Şenliği ile baharı coşkuyla karşıladı. Bahçeli Köyü Muhtarlığı’nın öncülüğünde, okul meydanında gerçekleşen etkinlik, köy sakinleri ve çevre köylerden gelen misafirlerin yoğun katılımıyla adeta bir şenlik havasında geçti.

Program boyunca dualar edildi, dilekler tutuldu; bolluk, bereket ve sağlık için niyetlerde bulunuldu. Davul-zurna eşliğinde çekilen halaylar, ateşin etrafında dönen neşeyle birleşti. Geleneksel olarak ateşten atlayan gençler, hem ritüeli yaşattı hem de seyircilere renkli anlar yaşattı. Çocuklar için düzenlenen oyunlarla meydan şenlenirken, köylüler tarafından hazırlanan ikramlar da misafirlere sunuldu.

Bahçeli Köyü Muhtarı Rafet Yılmaz, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dün akşam gerçekleştirdiğimiz 3. Geleneksel Hıdırellez Şenliklerimize uzaktan yakından katılan, gelemese de gönlüyle bizimle olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Seneye sizleri yeniden aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız. Emeği geçen tüm köylülerime şükranlarımı sunuyorum.”Her yıl daha da büyüyen Bahçeli Hıdırellez Şenlikleri, sadece baharın gelişini kutlamakla kalmıyor; aynı zamanda köy kültürünün yaşatıldığı, kuşakların bir araya geldiği önemli bir sosyal etkinlik olarak öne çıkıyor.

Bu özel gece, Bahçeli’de bir kez daha birlik ve beraberliğin, bolluk ve umudun simgesi oldu.

Haber Merkezi