Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı denetimler kapsamında, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri unlu mamuller, ekmek, pastacılık ürünleri, tatlılar, şekerli gıdalar, et ve süt ürünleri üreten işletmeleri titizlikle inceliyor.
Denetimlerde, işletmelerin hijyen standartları, hammadde kalitesi, ürünlerin son tüketim tarihleri ve ambalaj bilgileri detaylı şekilde kontrol ediliyor. Özellikle Ramazan ayına özel olarak hazırlanan gıda paketleri de bu süreçte mercek altına alınıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre, 2024 yılı içinde Türkiye genelinde 1 milyondan fazla denetim gerçekleştirilirken, Çanakkale’de 9 bin işletme 14 binden fazla denetime tabi tutuldu. Ayrıca, laboratuvar analizi için 742 numune alındı.
Yetkililer, vatandaşları da denetim sürecine katkı sunmaya davet ederek, herhangi bir gıda güvenliği ihlaliyle karşılaşmaları halinde ALO 174 Gıda Hattı’na bildirimde bulunabileceklerini hatırlattı.
Hasan Sami Er