Marmara Denizi ve Saroz Körfezine bakan bir tepe üzerinde kurulu Kavakköy Beldesi, Lavanta bahçesi her geçen yıl büyük ilgi görüyor. Lavanta tarlası, Çanakkale-İstanbul güzergahında, Keşan-Gelibolu karayolundan soldan çıkıp Şarköy sapağına giderken Kavakköy Beldesine varmadan 1 kilometre önce sol tarafta yer alıyor. 18 dönümlük lavanta tarlası, mora bürünmüş haliyle beğeni topluyor. Stantlarda; lavanta fidesi, lavanta yağı, lavanta kolonyası, lavanta sabunu, limonata, çay, Türk kahvesi, buket lavanta demeti gibi satışlar yapılıyor.

 

Her gün çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan lavanta bahçesi yansıyan fotoğraf ve videolar sosyal medyayı da süslüyor. 10.00- 19.00 saatleri arasında gezilebilen mor festival, 7 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

Kavakköy’de bulunan bu eşsiz Lavanta Bahçesi içerisinde Özel gün çekimleriniz için 14 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında randevu alınması gerekiyor. Randevusuz ve izinsiz “özel gün” çekimi yapmak yasak.

TUR Organizasyonları, Evlenme teklifi organizasyonları, özel alan girişleri için önceden aranması gerekiyor. Alanda, Fotoğraf Köşeleri, Lavantalarla dolu bir tarlada keyifli vakit geçirebilecek oturma yerleri, hediyelik eşya standları 14 Haziran 7 Temmuz tarihleri arasında 10:00-19:00 saatlerinde ziyaretlere açık olacak ve giriş ücreti 40 TL, gelenlere ücretsiz 10 ml lavanta yağı hediye ediliyor. İlk ve Orta öğrenim (liseye kadar) öğrencilerinden ücret alınmıyor.

 

Tuba Demirtaş

Foto:BHA