2 bin 703 çocuk ve ebeveyn üyesi bulunan, 4 bini aşkın kitabı ile  eğitime ve bilime ışık tutan  Çanakkale Çocuk Kültür Evi Kütüphanesinde bu yıl   1. 475 ödünç kitap işlemi gerçekleştirildi.     Raflarında bilimi taşıyan Kütüphaneden en  çok kitap alan Ali Çınar Büyükerol ve Hasan Efe Bektaş yıll sonu etkinliğinde ödüllendirildi.

 Kuruluşundan bu yana yürüttüğü atölye ve etkinlik programlarının yanı sıra  Çanakkaleli çocuklara eğitim desteği de veren Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür evinde yılın en çok kitap okuyan kitap kurtlarını belirledi. Teknoloji çağını yaşadığımız bu günlerde kütüphanelerin önemi giderek azalırken Çocuk Kültür Evinde her geçen sene Kütüphane üye sayısını arttırıyor.  2 bin 703 çocuk ve ebeveynin faydalandığı Kültür Evi Kütüphanesi yılın en çok kitap okuyan öğrencilerini seçti.  4 binin  üzerinde kitap ve görsel işitsel materyal kapasitesi ile çocukları nitelikli çocuk edebiyatı eserleriyle buluşturan kütüphane bu yıl da en çok tercih edilen oldu.  2023-2024 dönemi boyunca toplam 1. 475 ödünç kitap işlemi gerçekleştirilen kütüphanenin bu yıl en çok kitap okuyan üyeleri Ali Çınar Büyükerol ve Hasan Efe Bektaş oldu.

Önceki gün gerçekleştirilen Çocuk Kültür Evi Yıl Sonu gösterisinde sahneye davet edilen ve ödüllendirilen kitap kurtları 1. 475 ödünç kitap arasında kütüphaneyi en çok tercih edilen ikili Ali Çınar Büyükerol ve Hasan Efe Bektaş oldu.  Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan kitap setleri ile ‘Yılın Kitap Kurdu’ seçilen ikiliye belgeleri verilerek  hediyeleri de Çocuk Kültür Evi koordinatörü Evren Aldoğan ve Çocuk Kültür Evi kütüphane sorumlusu Gözde Kök tarafından takdim edildi.

Sedat Uz

Foto:BHA