Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri kapsamında Çanakkale Ticaret Borsası tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hizmet Binası önünde vatandaşlara keşkek ikramında bulunuldu.

Çanakkale Valiliği himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe, Vali İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Dinçay Köksal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Müdür Yardımcıları Hüseyin Şevik ve Hilal Bayar, Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ramazan Eren, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Söz konusu programa Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Erdoğan, Genel Sekreter Sevcan Elver ve Akreditasyon Sorumlusu Gözde Kartal katılım sağladı.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Sinan Erdoğan,  Çanakkale’miz sahip olduğu zenginliklerle tarım, kültür, turizm ve gastronomi kentidir. Bize düşen yöresel mutfağımızın ve ürünlerimizin tanıtımını iyi yapmaktır. T.C. Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde bu yıl dördüncüsünü kutladığımız Türk Mutfağı Haftası kapsamında, bizler de Ticaret Borsası olarak Çanakkale Yıldız Aşçılar ve Pastacılar Derneğimizin destekleri ile vatandaşlarımıza Türk yemek kültürünün mihenk taşlarından biri olan, bayram ve özel günlerimizin baş tacı yiyeceği olan keşkeğimizi dağıttık.  Türk Mutfağımızın tüm yönleriyle tanıtılması ve dünya sıralamasında hak ettiği yere kavuşması amacıyla kutlanan Türk Mutfağı Haftası kutlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Çanakkale Ticaret Borsası