Dün öğle saatlerinde etkili olan yağış, Çanakkale ve çevresinde bir nebze olsun serinlik sağlarken, bugün güneşin yeniden yüzünü göstermesiyle birlikte sıcaklıkların artması bekleniyor. Meteoroloji uzmanları, bölgede nem oranının da artacağı ve bununla birlikte hissedilen sıcaklığın daha yüksek olabileceği konusunda uyarıyor.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre, Çanakkale'de hava sıcaklıklarının 25-28 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor. Ancak nemin etkisiyle bu sıcaklıkların daha yüksek hissedilebileceği belirtiliyor. Rüzgarın ise genellikle hafif esmesi bekleniyor.

 

Hafta boyunca bölgede yağış beklenmiyor ancak bulutlu ve açık hava hakim olacak. Bu durumun şehirdeki vatandaşları güneşin etkilerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

 

Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesimler için hava durumu önem arz ediyor. Tarım alanlarında sulama zamanlaması ve hayvanların güneş altında korunması gibi önlemler alınması gerekiyor. Ayrıca sıcak havalarda dışarıda uzun süre kalan vatandaşların da sıvı tüketimine dikkat etmeleri isteniyor.

 

Meteoroloji yetkilileri, hava durumuyla ilgili güncel bilgilere ve uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Güneşli ve sıcak günlerin keyfini çıkarmak için gerekli önlemlerin alınması, sağlıklı ve konforlu bir yaşam için önem taşıyor.

Havaların ısınması ile beraber, orman alanlardaki yangın riski de artıyor. Vatandaşların bu konuda dikkatli olması isteniyor.

Bünyamin Nami Tonka