Odamız ve TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) işbirliğinde TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Yılmaz, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Üyesi Ersoy Kocamanoğlu, TOBB Sigortacılık Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Seda Karakulak’ın katılımlarıyla, “Çanakkale İli Sigorta Acenteleri İstişare ve Değerlendirme” toplantısı gerçekleştirildi.

 

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Kılıç, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 18 No’lu Meslek Komite Başkanı Ferdi Acar, Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, Meclis Üyeleri; Bülent Erdoğan, Fatma Erhan, Orçun Oktay, Komite Üyeleri; Yıldıray Gürler, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclis Üyesi ve Çanakkale İl Delegesi Metin Kenar, İl Delegeleri; Nurdoğan Arslan, Özer Önder, Genel Sekreter Sema Sandal, Oda Komite temsilcisi Seval Akbulut ve çok sayıda sektör temsilcisi ve çalışanları hazır bulundu.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan 18 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Ferdi Acar; Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Sayın Levent Korkut ve İcra Komitesi Üyelerine katılımları ve her zaman yanlarında olduklarını hissettirdikleri için teşekkür etti.

 

Meclis ve Komite Üyesi Orçun Oktay; Komite faaliyetlerine ilişkin sunum yaparak bilgilendirmede bulundu.

 

TOBB Sigorta Acenteleri Sektörü Meclis Üyesi ve Çanakkale Sigorta Sektörü İl Delegesi Metin Kenar; Acentelerin sigorta sektörünün kılcal damarları olduğunu belirterek sigortanın tabana yayılmasında, sigortacılık oranının artmasında, risklerin belirlenmesinde, bir hasar durumunda sigorta şirketleri ile sigortalılar arasında bağ kurmakta en büyük payı olan acentelerin, sorunları ve problemlerinin çözümü için çalışan SAİK Başkanı Sayın Levent Korkut’un sorunların çözümüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında vereceği bilgiler için teşekkür etti ve güzel bir toplantı olmasını diledi.

 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Kılıç; Sayın TOBB SAİK Başkanım, Odamızın kıymetli Meclis Üyeleri, kıymetli sigorta acentelerimiz; Yönetim Kurulumuz adına sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Hepiniz hoşgeldiniz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak amacımız Çanakkale de 9.600 Üyemizin sorun ve sıkıntılarını dinleyip çözüm üretmek, ilimizin gelişmesine katkıda bulunmak, turizm, tarım, sanayi ve birçok sektörün gelişmesini sağlamaktır. Yeni projeler üreterek Ülke ekonomisine katkı sunmak amacıyla tüm gücümüzle çalışıyoruz. Odamız komiteleri çok kıymetli çalışmalar yapıyor. Odamızın en çok çalışan, üyelerinin sorunlarını dinleyen, çözüm üreten, iletişimi güçlü olan, tıpkı diğer komitelerimiz gibi birçok proje geliştiren hiç kuşkusuz 18. Komitemiz yani sigortacılık komitemizdir. Ben huzurlarınızda başta TOBB Sigortacılar Meclisinde bizleri temsil eden Sayın Metin Kenar’a ve Komite Başkanımız Ferdi Acar’a çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Üyelerimizin sorunlarının masaya yatırılacağı ve çözüm önerilerinin konuşulacağı bu toplantının çok verimli olacağını düşünüyorum. Bugün bizlere vakit ayırarak bizleri dinleyip çözüm üretiminde bizlere katkı verecek olan Sayın TOBB SAİK Başkanım Levent Korkut’a katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu anlamlı buluşmanın sektör adına ve acentelerimiz adına verimli geçmesini diliyorum.” dedi.

 

TOBB Saik Başkanı Levent Korkut; Göreve geldikleri günden itibaren gerçekleştirdikleri faaliyetler ve icraatlar ile sigortacılık sektörü ile ilgili bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Sektörün Çanakkale’de geliştiğini ve iyi durumda olduğunu belirterek Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın bunda önemli rolü olduğunu ve ilgili komitenin aktif çalıştığını ifade ederek Çanakkale’de bulunmaktan da memnuniyet duyduğunu belirtti.

 

Toplantı sigorta acentelerinin sektörle ilgili yaşadığı sorunlar ile çözüm önerilerinin görüşülüp hediye takdimi ve günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Haber Merkezi