AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin sınıfta bıraktığını baş tacı etmeyeceklerini, yeni isimlerle yola devam edeceklerini belirtirken gözler Çanakkale’ye çevrildi. Genel seçimde 1 milletvekilini, yerel seçimlerde ise oyları yarıya kadar düşüren teşkilatların ilk değişecek teşkilatlar arasında yer alacağı konuşuluyor.

 

 

Yerel Seçimlerde Ak Parti'nin sandıktan Türkiye'nin 2'nci parti olarak çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaybeden teşkilat ve kadrolarda değişim sinyalini vermişti. Bu sinyal AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda daha da netleştirildi. Erdoğan, köklü bir değişim olacağının mesajını verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti olarak kongre sürecini başlatıp  'heyecan katacak' yeni isimlerle yola devam edecekleri söyledi. Erdoğan'ın en dikkat çeken ifadelerinden biri de "Milletin sınıfta bıraktığını baş tacı edemeyiz" oldu.

 

"AK Parti'nin alameti farikası kendini daima yenileme kabiliyetine haiz olmasıdır"

 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 31 Mart seçim sonuçlarını, "Olanda hayır vardır" düsturuyla partileri, hareketleri ve davaları açısından hayra tebdil etmek için ne gerekiyorsa onu yapmaktan kesinlikle çekinmeyeceklerini belirtti.

 

İstişare ve yenilenme sürecinin sonunda AK Parti olarak yola çok daha güçlü bir şekilde devam etmekte kararlı olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "AK Parti'nin alameti farikası kendini daima yenileme, tazeleme, büyütme, geliştirme, yeni şartlara adapte etme kabiliyetine haiz olmasıdır. Başlatmayı kararlaştırdığımız kongre sürecimizi bunun en önemli vesilesi olarak görüyoruz. Sizlerden bu süreci zehirlemek, aramızda nifak tohumları ekmek için pusuda bekleyen fitne tüccarlarına karşı dikkatli olmanızı bekliyorum. Biz 50 yıla varan siyasi mücadelemizde attığımız adımları bugüne kadar dedikodulara göre belirlemedik, bundan sonra da belirleyemeyiz. Temel kriterlerinin Hakk'a ve halka hizmet etmek olduğunu belirten Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "Milletimizin nazarında ibra olan, bizim gözümüzde de başarılıdır. Milletin sınıfta bıraktığını biz de baş tacı edemeyiz. İnşallah bu süreci kılı kırk yaran bir kuyumcu titizliğiyle yürüteceğiz."

 

"AK PARTİ'YE HEYECAN KATACAK ŞAHSİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR"

 

AK Parti teşkilatlarına, "Kırarak, dökerek, dağıtarak değil, tam tersine toparlayarak, birleştirerek, bütünleştirerek, kucaklayarak ilerleyeceğiz." diye seslenen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Saflarımızı genişletecek, sıklaştıracak, partimizi daha da büyütmenin gayretinde olacağız. Yeni isimlerle, yeni değerlerle, yeni hizmet erleriyle kadrolarımızı tahkim ederken, partimizin emektarlarına vefasızlık göstermeyeceğiz. Şunun bilinmesini isterim, bizim AK Parti'den güç devşirecek isimlere değil AK Parti'ye güç katacak, ufuk, vizyon, dinamizm, heyecan katacak şahsiyetlere ihtiyacımız var. Bu anlayışla partimizin çatısı altında AK Parti rozetiyle ülkeye ve millete gerçekten hizmet etmek isteyenlere kapımızı kapatmıyoruz. Ama siyaseti kariyer basamağı olarak görenlerle yol yürünemeyeceğini de geçmiş tecrübelerimizin ışığında çok çok iyi biliyoruz. Partimizi zirveye taşıyacak isimlerle kongrelerimizi birer yeniden diriliş, yeniden şahlanış vesilesi haline dönüştürmek arzusundayız. Özünde bir gönül seferberliği olan kongremiz ancak böyle bir vizyon, kuşatıcılık ve hassasiyetle yürütülmesi durumunda bekleneni verebilir."

 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, AK Parti'nin Türk siyasi hayatına damga vurduğunu ve üye sayısı itibarıyla Türkiye'nin en büyük ailesi olduğunu belirterek, "21 yıllık iktidarlarımız bu dönemde bizden önce yapılan hizmet ve eserlerin katbekat fazlasını ülkemize kazandırmış bir hükümetiz. Nasıl Türkiye'nin son 21 yılına mührümüzü bastıysak inşallah geleceğine de yine biz yön vereceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Salonda bulunan partililerin her birinin, Türkiye Yüzyılı'nın inşasına emeğiyle, alın teriyle ve mücadelesiyle katkı sunan millet sevdalıları olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "Bu milletin özü, aslı sizsiniz. Milletimiz, bizden daha çok çalışmamızı güç ve enerji toplamış bir şekilde yeniden yola revan olmamızı bekliyor. Şimdi her zamankinden daha fazla birbirimize tutunacağız, daha fazla sarılacağız, daha fazla kucaklaşacağız. Niyet hayır, akıbet hayır diyoruz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi dayanışmamızı daim eylesin." şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, konuşmasının sonunda, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığını, Türk Kızılayla hayata geçirdiği kan bağışı projesi için tebrik ederek, "Kan acil değil, sürekli ihtiyaç prensibiyle, sağlığı elveren tüm dava arkadaşlarımı kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Kan bağışı kampanyamıza destek veren tüm kardeşlerimize, vatandaşlarımıza, parti teşkilatımıza, Kızılay çalışanlarına ve teşkilatlarına teşekkür ediyorum." dedi.

 

MESAJ ÇANAKKALE’YE Mİ

Erdoğan il başkanlarının olduğu toplantıda değişim konusunda net mesaj verdi.  Kaybedeceklerle yola devam etmeyeceklerini ısrarla vurguladı. Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan nasibini alacak illerin başında Çanakkale geliyor. iki seçim üst üste AK Parti Çanakkale’de büyük kayıp yaşadı. Yıllarca iki milletvekili meclise gönderen AK Parti, geçen genel seçimde bir milletvekilini kaybetti ve İYİ Parti bir milletvekili çıkardı. Bir milletvekili kaybeden AK Parti il teşkilatı, yerel seçimlerde de kaybetti. Genel seçimlerden sonra teşkilat değişimine gitmeyen AK Parti, Çanakkale’de yerel seçimde üçüncü parti oldu. MHP ve AK Parti’nin ortak adayı Jülide İskenderoğlu, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde alınan oyun yarısına yakını ancak alabildi. 2019 yerel seçimlerinde Ayhan Gider de Cumhur İttifakı ortak adayıydı ve seçimlerde yüzde 36 civarında oy aldı. Bu seçimde de İskenderoğlu Cumhur İttifakı adayıydı ve seçimde yüzde 18 civarında oy alarak üçüncü parti oldu. Bu büyük kayıp çok konuşulurken, AK Parti’nin ilk değiştirecek teşkilatların başında Çanakkale’nin geleceği tahmin ediliyor. Bu değişim sinyalini alan bazı ekiplerinde hazırlık yaptığı biliniyor. Bir süre sonra teşkilatlara talip olacak adayların ortaya çıkması bekleniyor.

Sedat Uz

Foto: Cumhurbaşkanlığı