Böylelikle hem tuz lambası faydalarından yararlanmak hem de evinize hoş bir görünüm katmak mümkün hale gelir. Tuz lambalarının içerisine farklı renklere sahip olan ampuller yerleştirilebilir. Böylece ev aydınlatmanıza da farklı bir boyut katabilirsiniz.

 

Tuz lambaları genellikle kaya tuzu kullanılarak üretilir. Farklı boyutlarda ve şekillerde tuz lambaları üretilir. Üretilen bu lambaların birçok kullanım alanı bulunur. Küçük boyutlardaki tuz lambaları özellikle ofis kullanımı için idealdir. Kaya tuzu kullanılarak üretilen bu tuz lambalarının oldukça büyük boyları olduğu da bilinir.

 

Bunlar genellikle fuar alanlarında satışa sunulur. Hatta bazı mağazalarda dekoratif amaçlı satılan büyük tuz lambalarına rastlamak mümkündür. Özellikle doğal taş satışı yapan mağazalarda büyük tuz lambalarına daha sık yer verilir. Bu lambaları evinizin bir köşesine yerleştirerek hoş bir ambiyans yaratmanız da mümkündür.

 

Orta boyutlardaki tuz lambaları ise daha çok salonlarda ve yatak odalarında tercih edilir. Yatak odanızda baş ucunuza tuz lambası yerleştirerek, uyurken dahi kaya tuzu lambasının faydalarından yararlanabilirsiniz. Kaya tuzu lambalarının uykuya dalmayı kolaylaştırıcı etkisi de bulunur. Kaya tuzunun lambası faydaları açısından oldukça önemlidir. Horlama sorununuz varsa tuz lambasını kullanmanız sizleri rahatlatabilir.

 

Tuz lambası yararları ile bilinen hoş bir dekorasyon ürünüdür. Tuz ve lambanın birleşimi olan bu ürün sadece aydınlatma görevi görmez. Aynı zamanda ruhsal ve fiziksel açıdan insana fayda sağlar. Kaya tuzundan elde edilen dekoratif aydınlatma araçları, doğal bir mineral kaynağı olarak da kabul görür.

 

Çankırı tuzu ile de üretimi yapılan tuz lambaları, direkt olarak Çankırı'da bulunan tuz mağaralarında üretilmiş olan tuzların kullanımı ile yapılır. Kaya tuzu ile üretilen lambaların ise Çankırı tuz lambalarından daha faydalı olduğu hakkında net olmayan bazı bilgiler bulunur. Bu bilgiler doğrultusunda tuz lambası faydalarını şu şekilde belirtmek mümkündür;

 

Havayı yeniler

Stresi azaltır

Horlama sorununu azaltır

Alerji problemlerine iyi gelir

Astım rahatsızlığı için faydalıdır

Oksijenin arttırır

Enerji verir

Kendinizi zinde hissetmenize yardımcı olur

Depresyona girme riskini azaltıcı özelliği vardır

Serotonin hormonunun salınımını tetikler

Melatonin hormonunun salgılanmasını sağlar

Uyku kalitesini arttırır

Ortamın nem seviyesini düzenler

Kas ve eklem ağrılarının giderilmesine yardımcıdır

Bunların haricinde ise tuz lambası yararları arasında; konsantrasyonu artırması, kötü enerjilerden kişiyi arındırması ve pozitif enerji yayması yer alır.

 

Tuz Lambası Nedir? Ne İşe Yarar?

Tuz lambası günümüzde her ne kadar dekoratif amaçlı kullanılan bir ürün olsa da asıl kullanım amacı şifa sağlanması olarak bilinir. Bazı sağlık problemleri insanlar üzerinde belirtiler ve semptomlar oluşturur. Bu semptomların daha hafif atlatılması ve hatta ortadan kalkabilmesi için tuz lambası faydalarından yararlanmak mümkündür. Tuz lambasını dilediğiniz her yerde kullanmanız mümkündür.

 

Elektrik ve priz olması yeterlidir. Tuz lambasını özellikle odanızda bulundurmanız, tuz lambası yararlarından daha kolay bir şekilde faydalanmanıza imkan sunar. Geceleri uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız ya da horlama probleminiz varsa kaya tuzu ile üretilen bu lambaların faydasını görmeniz mümkündür.

 

Tuz kristallerinin birleşimi ile ortaya çıkan bu özel lamba çeşidi sayesinde aynı zamanda bulunduğunuz ortamdaki negatif iyonlardan arınmanız da mümkün hale gelir. Tuz lambasının etrafa yaymış olduğu pozitif iyonlar, ortamdaki negatif iyonları nötrler. Böylelikle ortamdaki olumsuzluk ve kötü enerjiler de ortadan kalkar.

 

Tuz lambası sağlık problemi yaşayan kişilerin iyileşme sürecini de hızlandırır. Bazı hastalıkların tedavi sürecine ek olarak tuz lambası kullanmak, bu sürecin daha kolay ve daha hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olur. Tuz lambası nedir kısaca bahsetmek gerekirse; tuz lambası faydaları ile insanlara yardımcı olan doğal bir üründür. Oyulan kaya tuzunun içerisine lamba yerleştirilir. Böylelikle ısı ile birlikte tuzlar etkileşime girer. Bu etkileşim sayesinde de tuz lambası faydalarını göstermeye başlar.

 

Sağlık açısından birçok sorunun çözülmesini destekleyen tuz lambası, her ısınmaya başladığında etrafa iyonlar yayar. Bu şekilde bulunan ortamdaki havanın temizlenmesine de yardımcı olur.

 

Tuz Lambasının Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 

Tuz lambasının faydalarından yararlanabilmek için bu lambanın orijinal olması gerekir. Sahte tuz lambalarının insan sağlığı üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Fakat tuz lambalarının gerçekliğini anlamak biraz zor olabilir. Almış olduğunuz ya da alacağınız tuz lambasının sahte olduğunu şu şekilde anlamanız mümkündür;

 

Lambanın etrafa yaydığı ışık net ve parlaktır

Tuz lambasında dökülmeler yaşanmaz

Darbe aldığı zaman zarar görmez

Neme maruz kaldığında bozulmalar yaşanmaz

Boyutu büyük olsa dahi hafif bir yapıya sahiptir

Gerçek tuz lambaları boğuk ve mat bir ışık yayar. Aynı zamanda gerçek tuz lambaları kırılgan bir yapıya sahip olduğu için elinize aldığınızda dahi dökülmeler meydana gelir. Gerçek tuz lambaları darbelere dayanıklı değildir ve ne kadar küçük bir boyuta sahip olsalar da ağırlardır. Bu bilgiler ışığında sizlerde tuz lambasının sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

 

Tuz Lambasının Zararları Nelerdir?

Gerçek tuz lambasının insan sağlığına herhangi bir zararı yoktur. Fakat kullanılan tuz lambasının sahte olması halinde bazı zararlarının ortaya çıkması da mümkündür. Bu nedenle kullandığınız tuz lambasının gerçekliğinden emin olmanızda fayda vardır.

 

Sahte olan tuz lambalarının verebileceği zararlar ise çok fazla değildir. Fakat burada en önemli nokta şudur ki sahte tuz lambalarından zarar görülmese dahi fayda görmek imkansızdır. Tuz lambasının faydalarından yararlanabilmeniz için mutlaka ürünün orjinal olması gerekir. Tuz lambanızın sahte olması halinde ise tuz lambası alerjik reaksiyonların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir.

 

Tuz Lambasının Ömrü Ne Kadardır?

Tuz lambalarının belirli bir ömrü vardır. Ömrü bittikten sonrasında ise bu lambaların faydasından yararlanmak mümkün değildir. Tuz lambasını ömrü bittikten sonra sadece dekoratif amaçlı ve aydınlatma amaçlı kullanmak mümkün hale gelir. Tuz uzun ömürlü bir maddedir.

 

Bu sayede tuz lambasının ömrü de tuz gibi uzun olur. Doğru koşullar altında kullanılan ve muhafaza edilen tuz lambaları uzun bir süre boyunca sizlere fayda sağlamaya devam eder. Bazı kaynaklarda tuz lambalarının ömrünün 10 ila 15 yıl arasında olduğu belirtilir. Fakat bu bilginin aksine tuz lambalarının ömrü çok daha uzundur. Tuz lambaları en az 20 yıl boyunca fayda sağlamaya devam eder.

 

Tuz lambanızın ömrünü uzatmak için sık sık fişe takarak ışığını yakmanız gerekir. Bu sayede lambadaki tuz kendisini korumaya alır. Isınmaya başlayan tuzun ömrü uzarken aynı zamanda ısı ile birlikte faydalarını da göstermeye başlar. Tuz lambanızın ömrünü uzatmanız için aynı zamanda fişe takılı olmadığı zamanlarda nasıl muhafaza etmeniz gerektiğini de bilmeniz gerekir.

 

Tuz lambasını kullanmadığınız zamanlarda, lambanızın sıvı ile temas etmemesin çok dikkat etmelisiniz. Tuzun sıvı ile teması etkilerinin azalmasına ve ömrünün kısalmasına neden olur. Aynı zamanda tuz lambasının tozunu çok sık almamak gerekir. Oldukça narin ve kırılgan bir yapıya sahip olan tuz lambası, darbelere karşı dayanıklı değildir. Lambayı düşürmemeye de dikkat etmeniz gerekir. Kullanmadığınızda üzerini hafif ve kuru bir bez ile kapatabilirsiniz.

 

Çankırı Tuz Lambası Nedir? Ne İşe Yarar?

Çankırı tuz lambası, Çankırı bölgesinden çıkarılan tuzlar ile elde edilir. Kaya tuzu ile hazırlanmış olan tuz lambaları kadar Çankırı tuz lambasının da insan sağlığına birçok faydası bulunur.

 

Bazı kaynaklarda Çankırı tuz lambasının, Himalaya tuz lambasından çok daha faydalı olduğu belirtilir. Bu bilginin doğruluğu kesin olmasa da Çankırı tuz lambasının faydalı olduğu bilgisi kesindir. Aynı zamanda bu ürünün ülkemizde yetişiyor olması da lambanın değerini arttırır.

 

Çankırı tuz lambası da diğer tuz lambaları gibi aydınlatma amaçlı ve dekoratif amaçlı kullanılabilen bir üründür. Kaya tuzu lambasından görülen faydaları, Çankırı tuz lambasından görmek de mümkündür.

 

TUZ LAMBASI İLE DOĞAL TAŞLARIN İLGİSİ NEDİR?

Tuz lambası arındırıcı özellikleri olan doğal bir üründür. Doğal taşlar da bazı madenlerden elde edilen ve doğada kendiliğinden oluşan taşlar olarak bilinir.Doğal taşlar ile ilgili olan kişiler, bu taşların temizlenmesi ve farklı enerjilerden arındırılması gerektiğini belirtir. Bilimsel kaynaklara dayanmayan bu bilgiler doğrultusunda, ametist taşı başta olmak üzere birçok doğal taşın bu lamba ile temizlendiği bilinir.

 

Bazı doğal taş türleri su ile arındırılır. Bazıları ise topraklama işlemi ile temizlenir. Her doğal taşın sertlik derecesi birbirinden farklıdır. Taşların sertlik derecesine göre de temizleme türleri değişiklik gösterir. Ay ışığı altında bekletilerek temizlenen doğal taşlar da bulunur. Fakat doğal taşların hepsinin ortak bazı temizleme yöntemleri bulunur.

 

Özellikle adaçayı ile taşları tütsülemek, taşların temizlenmesinin en etkili yollarından birisi olarak bilinir. Tuz lambası ise doğal taşlar için en etkili temizlik yöntemi olarak bilinir. Doğal taşlarınızı 24 saat boyunca tuz lambanızın yanında bekleterek, doğal taşlarınızın temizlenme işlemini yapmanız mümkündür.

 

TUZ LAMBASI EN FAZLA KAÇ SAAT YAKILMALIDIR?

Tuz lambası yakmak evinizin enerjisini değiştirirken aynı zamanda evinizdeki havayı da temizler. Yakıldığı zaman etkilerini göstermeye başlayan tuz lambasını uzun süre boyunca yanık bırakabilirsiniz. Fakat belirli bir yanık kalma süresinden sonra ise tuz lambanız etkilerini kaybedebilir. Bu nedenle gün içerisinde ortalama 4 - 5 saat kadar tuz lambanızı yakmanız yeterli olur.

 

Maksimum ise 8 saat boyunca tuz lambanızı yanık bırakabilirsiniz. Uyumadan hemen önce tuz lambanızı yakıp uyandığınızda kapatmanız mümkündür. Bu işlem uykuya dalmanızı daha kolay hale getirir. Aynı zamanda bu şekilde uyku kalitenizde de artış görülebilir.

 

Tuz lambası sayesinde uyandığınız zaman kendinizi daha enerjik ve daha dinç hissedebilirsiniz. Fakat tuz lambanızı 8 saatten daha fazla yanık tutmamanız, tuz lambanızın ömrünüzü koruyabilmeniz için çok daha faydalıdır.

 

TUZ LAMBASI ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR Mİ?

Tuz lambasının öksürük kesici özelliği bulunur. İçerisindeki tuz ve mineraller sayesinde tuz lambası boğaz yollarını rahatlatır. Özellikle kronik öksürük gibi problemleriniz var ise tuz lambası kullanarak öksürüğünüzün hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak ev içerisinde ya da ofisinizde tuz lambası yakmak öksürük probleminizin azalmasını hatta ortadan kalkmasını dahi sağlayabilir. Bunun için tuz lambanızı düzenli olarak kullanmanız gerekir.

 

Tek seferlik kullanımda tuz lambasının herhangi bir faydasını görmeniz mümkün değildir. Kısacası tuz lambası öksürük problemine iyi gelir ve boğaz yollarınızı rahatlatır. Bunun haricinde ise tuz lambasının sağlığınız için birçok farklı faydası bulunur.

 

Kaynak: www.medicalpark.com.tr