Çanakkale Belediyesi eski başkanı Ülgür Gökhan’ın 22 yıllık dönemi geçen seçimde sona erdi, eski çalışma arkadaşı ve CHP eski milletvekili Muharrem Erkek dönemi başladı. Başkan Gökhan döneminde belediye çalışmaları durağan geçerken, Erkek’in gelmesi ile belediyede bir hareketlilik başladı. Çanakkale’de cadde ve sokaklar daha sık temizleniyor, park bahçelere daha iyi bakımı yapılıyor, eksikliler ve sorunlar yavaş yavaş gideriliyor. Seçimin üzerinde geçen yaklaşık 1.5 aylık süreçte belediyede gözle görülür hareketlilik yaşanıyor.

 

Çanakkale Belediyesi eski başkanı Ülgür Gökhan, Türkiye’de en uzun belediye başkanlığı yapanlar arasında. 22 yıl gibi uzun bir süre Çanakkale’yi yönetti. Bu üzün süreli yönetimde Çanakkale çok şey kaybetti. Başka illerdeki belediyelere bakıldığında Çanakkale’nin bu süre içinde çok şey kaybettiği görülüyor. Başkan Gökhan’ın en büyük projesi nedir? diye sorulduğunda akla gelen pek de büyük proje yok. 22 yıllık süre içinde yen kordon, belediye binasının dışından birkaç küçük proje akla geliyor. Bunun yanında belediye öyle bir hantallaşmıştı ki kentte yapması gereken rutin işleri bile yapmıyordu. Kent içindeki otopark sorununu çözemedi. Devletin yıktığı kamu binalarını vatandaşlar otoparka dönüştürerek bu sorunu çözdü.

YATIŞ YERİ OLDU

Kent küçük olmasına rağmen trafik sorunu çözülmedi. Adım başı trafik ışıkları ile çözüm bulundu. Bir tane bile üst geçit yapılmadı. Trafik sorunu her geçen gün artmaya devam ediyor. Kentte ne köprülü kavşak, nede battı çıktı yapıldı. Göreve geldiğinde kentte yollar nasılsa öyle kaldı. Sadece üst üste asfaltlanarak çalışma yapıldı. Asfaltlanma çalışması sırasında logar kapakları bile düzgün yerleştirilemedi. Bunun en büyük nedeni ise personelin çalıştırılmaması oldu. Belediyede müdürlerden başlayıp en alt kadroya kadarki personel iyi çalışmadan yıllarca maaş aldı.

Çok sayıda personel alındı ama kent çöp içinde kaldı, park bahçeler dağdaki çayırlardan daha çok otlarla kaplandı. Bu konuda yıllarca eleştiri yapıldı ama değişen bir şey olmadı.

HAREKETLİLİK BAŞLADI

31 Mart yerel seçimlerden sonra 22 yıllık Gökhan dönemi sona erdi ve eski çalışma arkadaşı eski milletvekili Erkek dönemi başladı. Başkan Gökhan’ın çalışma arkadaşı olduğu için Erkek’in ne yapacağı merak ediliyordu. Seçimin üzerinden yaklaşık 1.5 ay geçti. Bu süre içinde vatandaşlar belediyede ne değişeceğini merak etti. Bu kısa sürede tam bir değerlendirme yapmak sağlıklı olmasa da görülen şu ki belediye çalışanlarında ve çalışmalarda biraz hareketlilik başladı.  Park bahçeler artık daha sık bakımı yapılıyor. Bunun yanında artık mahalle aralarında daha sık temizlik işçilerine rastlanıyor. Banklar, çöp konteynırları hemen temizlendi, onarıldı ve değiştirildi. Kaldırımlar, yollar onarılıyor. Köstebek yuvasına dönen yollarda bakım onarım çalışması yapılıyor. Şuanda belediyede personel bazda değişim yaşansa da bir hareketliliğin başlaması konuşuluyor. Aylar geçtikten sonra Erkek’in nasıl bir performans göstereceği daha net belli olmuş olacak.

 

Mehmet Güler