Çanakkale Doğa Koleji  ilkokul 1C  sınıfı öğretmeni Özcan Güvemli, İngilizce dersinde  öğrencilerin ideallerindeki mesleği seçmelerini istedi. Bir süre düşündükten sonra öğrenciler mesleklerini seçti.  Öğrenciler, doktor, asker, polis, hemşire, mühendis, avukat gibi meslekleri seçtiler. Sınıf öğretmeni, Güvemli, öğrencilerden seçtikleri mesleği kıyafetlerini giyerek bir sonraki derse gelmelerini istedi. Aynı sınıfta bulunan Boğaz Medya'nın veliahdı Mehmet Ata Akıncı ise gazeteci olmak istediğini ifade etti.

İLK HABERİNİ YAPTI
Mehmet Ata, bir sonraki derse boynuna babasının fotoğraf makinesini takarak okula gitti. Ata, derse seçtikleri mesleklerin kıyafetleri ile gelen sınıf arkadaşlarını toplayarak haber yaptı. Değişik açılardan sınıf arkadaşlarının fotoğrafını çeken Akıncı, zaman zaman fotoğraf makinesini arkadaşına vererek onlarla birlikte de o anı ölümsüzleştirdi. Akıncı, son olarak sınıf arkadaşları ile röportaj yaparak seçtiği mesleğin ilk haberini de yapmış oldu. Babasını çok sevdiği ve hayran olduğu için babasının mesleğini seçtiğini belirten Mehmet Ata, ileride babası gibi iyi bir gazeteci olacağını söyledi.
Akıncı son olarak sınıf öğretmeni ile de meslek projesi hakkında röportaj yaptı. Sınıf öğretmeni Özcan Güvemli, öğrencilerin küçük yaştan itibaren başarılı olabilmelerinin ancak kaliteli eğitimle sağlanabileceğini söyledi. Güvemli, "Öncelikle bizler birey olarak kendimize bir hedef koymalıyız ve bu hedefe ulaşmak için doğru yolda emin adımlarla ilerlemeliyiz. Bizde okul olarak hedeflerimizi belirleyerek emin adımlarla ilerlemeye gayret ediyoruz. Bu günde sınıf öğrencilerimiz İngilizce dersinde meslekler konusunu işlerken hangi meslek sahibi olmak istediklerini sorduk. Öğrencilerden olmak istedikleri meslek sahibin kostümünü giyerek okula gelmelerini talep ettim. Öğrenciler derslerini bu kostümlerle işledi ve olmak istedikleri meslekler hakkında bilgi aldı. Kimi öğrenci, doktor, polis, öğretmen, bilgisayar teknisyeni, avukat, hakim, savcı, asker ve gazeteci gibi meslek sahibi olmak istediklerini söyledi. Bu çocuklarımızın ileride istedikleri mesleklere sahip olabilmeleri için hedefleri doğrultusunda derslerine çalışmaları gerektiğini anlattık." dedi.

Haber: Büşra Damlar