Göreve başladığından bu yana, hedeflerinin en başında Çanakkale’den dışarıya hasta sevkini bitirmek olduğunu ifade eden Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, hasta sevkini sıfıra indirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Dr. Çömez, hastaların yıllardır Bursa, Edirne ve İzmir’e gönderildiğini, yeni Devlet Hastanesi’nin hizmete açılmasıyla birlikte bu durumun ortadan kaldırılmasının amaçlandığını söyledi.
 
Diğer şehirlere sevk oranlarını azaltmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Dr. Çömez, ilgili dal ve branş uzmanlarının Çanakkale’de bulunmaması ve yoğun bakım bölümünde yer olmaması gibi sebeplerle dışarıya hasta sevk edildiğini, yaptıkları çalışmaları bunları engelleyici nitelikte sürdürdüklerini dile getirdi.
 
Çanakkale’deki hastaların şehir dışına sevk edilmesine gerek kalmayacağını belirten Dr. Çömez, ‘’Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Bölgemizdeki en büyük sorunlardan biri olan yoğun bakım problemleri yeni hastaneyle birlikte 2 katından fazla bir rakama çıkarılarak neredeyse sıfıra indirilmeye çalışılacak. Belki de dışarıdan hasta kabul etmeye başlayacağız. Çanakkale’den hastaların genellikle sevk edildiği ameliyatların Çanakkale Devlet Hastanesi’nde yapılır hale gelmesi, aynı zamanda radyoterapi gibi uzun süreli, yaklaşık 1-2 ay civarında şehir dışında kalmasını gerektiren tedaviler yeni hastanemizde mevcut olacak. Bunun dışında çok özellikli olan, henüz üniversitelerde bile çok nadir bulunan Hematoloji Bölümü’nün güçlendirilmesi ve tüm tetkiklerin yapılabilmesi gerekmektedir ve bununla ilgili çalışmalarımız mevcut. Eskiden hastalar bunun için Bursa’ya, Edirne’ye ve İzmir’e gönderiliyordu’’ diye konuştu.
 
Aylarca sıra beklemeye son
Dr. Çömez, vatandaşların özellikle MR çekimi için ileri bir tarihe gün alıp sıra beklediklerini belirterek, ‘’Biz halk için ne yapabiliriz diye düşünüyoruz, halk için buradayız. Onlara gerekli hizmeti verebilmek, radyoloji gibi, tüm branşlarda sıraları azaltmak ve elimizden geldiğince kaliteli hizmet sunmak. Aynı zamanda şu anki kapasitemizin 2 katında MR çekim sayısına sahip olacağız. Hastaların sıra beklemesi tarihe karışacak diyebiliriz. Özellikle radyasyon onkolojisi dediğimiz, hastaların ışınla kanser tedavisi ile ilgilenen birimde kadro artırımına gittik.’’ dedi.

 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi