Yerel seçimde büyük bir yenilgi yaşayan AK Parti Çanakkale teşkilatları, seçimden bu yana ortalıklarda gözükmüyor. Köylüler tarafından organize edilen davetlere diğer partiler katılırken, AK Parti teşkilatlarından kimse katılmıyor. Bu davetlerde de herkes bir birine AK Partililerin nerede olduğunu soruyor.

 

31 Mart Yerel Seçimleri’nde MHP ve AK Parti’nin Çanakkale’deki oy oranında büyük düşüş yaşandı ve 3. Parti konumuna geldi. Bu büyük oy kaybının ardından AK Parti teşkilatları sorgulanmaya başlandı. İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı’nın başarısız olduğu bilinen bir gerçek. Diğer partililerden ziyade AK Partililer, teşkilatlarını eleştiriyor.

Bu büyük başarısızlığın sonuçları konuşulurken, AK Parti teşkilatlarının pek ortalıkta gözükmemesi dikkat çekiyor. Yerel seçimlerden sonra kayıplara karışan AK Partililerin durumu sorgulanıyor.

CHP VE İYİ PARTİ SAHADA

Havaların ısınması ile bahar ayları da kendini gösterdi. Bu aylarda da köylerin hayır programları düzenleniyor. Geçen haftasonunda Akçapınar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Bahar Şenliği düzenlendi. Aynı şekilde Yapıldak Köyü de hayır programı düzenledi. Her iki programa da köylerin muhtarları, çevre köylerden vatandaşlar, Çanakkale’den gelen misafirler katıldı. Bu programlara yeni seçilen İYİ Parti’nin İl Genel Meclis üyesi Murat Çağlayan il ve ilçe yönetimi ile katıldı.

Aynı şekilde CHP’den büyük bir grup da katıldı. Grup hem hafta içinde hem de hafta sonunda birçok etkinliğe büyük bir kalabalıkla katılması dikkat çekti. Etkinliklere CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Bülent Şarlan, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ve İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.

HERKES AK PARTİLİLERİ SORUYOR

Dün de Çanakkale de muhtarlar toplandı. Muhtarlar başta köye hizmet götürme birliği ve başkanlık da dahil bir çok konuyu görüştü. Buraya da AK Parti’nin dışından CHP ve İYİ Parti il genel meclis üyeleri katıldı. Bu toplantıda da AK Parti’den kimsenin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Tüm bu toplantılarda da hem muhtarlar, hem yetkililer hem de köylüler AK Partilileri soruyor. Herkesin merak ettiği ise AK Parti’nin ortadan neden kaybolduğu.

NEJAT ÖNDER TELEFONLA ARAYARAK DESTEK İSTİYOR!

Geçen dönem İl Genel Meclis Başkanlığı yapan ve CHP’den AK Parti’ye transfer olan Nejat Önder, yine il genel meclis üyesi olarak AK Parti’den seçildi. AK Parti’nin Çanakkale merkezdeki tek il genel meclis üyesi Nejat Önder oldu. Önder’in de bu programlara katılmaması dikkat çekiyor. İl ve ilçe teşkilatları gibi Önder’n de ortada kaybolmasına anlam verilmiyor. Bugünlerde birçok başkanlık seçilirken ve hem CHP hem de İYİ Partililer sahada çalışırken Önder’in gözükmemesi dikkatlerden kaçmıyor. Alınan bilgiye göre; Önder’in muhtarları telefonla arayarak Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı için destek istediği öğrenildi.

KÖPRÜNÜN AÇILIŞI BİLE YAPILMADI

AK Parti her alanda kayıp. DSİ tarafından Sarıçay üzerine yapılan ve kent için büyük önem taşıyan köprünün seçimlerden önce açılışı yapılmadı. Bu çok eleştirildi. Bu köprünün açılmaması AK Parti adayı Jülide İskenderoğlu’nun oy oranının düşmesinde etkili olduğu da konuşuldu. Seçimden önce açılmayan köprü, seçimden sonra da açılışı yapılmadı. Bu önemli projeyi AK Parti’nin değerlendirmemesi konuşuluyor. Köprü sessiz sedasız trafiğe açıldı. Seçimlerden sonra iyice dağılan AK Parti’nin nasıl toparlanacağı merak ediliyor.

Mehmet Güler