17 Nisan’da açılan sergi, 8 Mayıs’a kadar devam edecek. Dijital ortamda sergilenen Mehmet Coşar’a ait sergisinde, Troya’nın binlerce yıllık seramik geleneğini ve tarihin derinliklerden bugüne uzanan eşsiz sanat ve kültür mirasına, estetik ve teknik açıdan bir kapı aralamış ve bunu seramikler üzerinden izleyicilere sunmayı amaçlamış.

 

23 parça çalışmanın görsellerinden oluşan bu serginin bulunduğu sayfaların en altında bulunan Sergi Anı Defteri ve Sanatçı Profil Sayfası yorum ve değerlendirmeler de yapılıyor. Bu güzel serginin basılmış kataloğundan edinmek isteyen dostlarım katalog görselinin altındaki “Edinmek İçin” butonundan siparişlerini verebiliyor.

Troya’nın binlerce yıllık seramik geleneğini tarih öncesi dönemlerden günümüze uzanan zengin sanat ve kültür mirasını, estetik açıdan zengin seramikler aracılığıyla izleyicilere sunmayı amaçlıyor.

 

Sergide, Troia’nın dokuz farklı katmanından elde edilen ve dönemlerine göre sınıflandırılan veriler, Troia’nın zaman içindeki değişimini ve gelişimini izleyicilere görsel olarak deneyimleme fırsatı sunmakta.

Antik dönem seramikleriyle birlikte Troya’nın günümüz ören yerinde çekilen fotoğraflarının yanı sıra mermer heykellerin görselleri de kullanılarak geçmiş ile günümüz arasında köprü kurulmuştur. Bu şekilde izleyicilere Troia’nın sanat ve kültür mirasını çeşitli perspektiflerden keşfetme fırsatı sunulmaktadır.

Mehmet Coşar

Sanatçı, 2005 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun oldu.

2008 yılında yüksek lisans eğitimini aynı üniversitede “Islık Çalan Seramikler ve Yeni Önermeler” başlıklı teziyle tamamladı. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Seramik ve Cam Tasarımı bölümünde Sanatta Yeterlilik eğitimini, “Troia Dönemi Seramikleri Üslup Özelliklerinin Çağdaş Karo Tasarımlarında Uygulanması” adlı çalışmasıyla 2021 yılında tamamladı.

SERGİ   https://www.artsonlinegallery.com/exhibition/mehmet-cosar-zamanda-troia-kisisel-seramik-sergisi/?back=ago

Linkini tıklayarak gezilebiliyor.

Arzu Baladur

Foto: Sergiden