Sabah saat 08.00 itibari ile vatandaşlar yola düşerek oy kullanacakları okullara gitti. Kimisi erken saatlerde kimisi ise geç uyanıp vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gitti. Çanakkale genelinde oy kullanması nedeniyle bir hareketlilik yaşandı. Sandığa giden vatandaşlar, belediye başkan adayları seçimi, belediye meclisi üyeleri seçimi, il genel meclisi seçimi ve muhtar seçimini yaparak tüm pusulaları tek zarfa koyup sandığa attı. Belediye sınırları dışında yaşayan vatandaşlar ise sadece muhtar ve il genel meclisi için oy kullandı. O pusulaları çok ve uzun olduğu için bazı sandık başlarında kuyruklar da oluştu.

VALİ AKTAŞ DA OYUNU KULLANDI

Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Mahalli İdareler Genel Seçimi için oyunu İbrahim Bodur Anadolu Lisesi’nde kullandı.

Sandık görevlileri ve vatandaşlarla selamlaştıktan sonra oyunu kullanan Vali İlhami Aktaş, Mahalli İdareler Genel Seçiminin Çanakkale’ye hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Vatandaşların kentte huzur ve güven ortamında oy vermeleri için tüm tedbirlerin alındığını belirten Vali İlhami Aktaş, seçim görevlilerine çalışmalarında kolaylıklar dileyerek okuldan ayrıldı.

 

Atakan Alkış