Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, Esenler Bölgesinde 250 yataklı yeni bir hastane yapılacağını söyledi. Daha önce Sağlık Bakanlığı ve Belediye arasında yaşanan arsa anlaşmazlığını seçimlerin hemen sonrasında çözeceklerini belirten İskenderoğlu, bu sayede Çanakkale’nin yeni hastane binasına kısa sürede kavuşacağını açıkladı.

 

Çanakkale, Esenler mahallesinde yeni hastane binasına kavuşacak. Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, 250 yatak kapasiteli hastane yapımı için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Bölgedeki sağlık tesisi ihtiyacının sürekli dile getirildiğini belirten İskenderoğlu, “Saha çalışmalarımızda, hemşehrilerimizden Esenler bölgesinde kapsamlı bir sağlık tesisi ihtiyacı olduğu yönünde çok sayıda talep geldi. Bildiğiniz gibi daha önceden burada SGK hastanesi bulunuyordu. Ancak Mehmet Akif Ersoy Hastanesinin yapım çalışmaları esnasında, mevcut belediye ile Sağlık Bakanlığı arasında arazi konusunda bir anlaşmazlık yaşandı. Belediye, mevcut SGK hastanesinin yanındaki araziyi hastane yapımı yerine farklı bir kuruma verdi. Bunun sonucu olarak da yeni bir yer arayışı ortaya çıktı ve Türkiye’de ilk defa, Sağlık Bakanlığı arazi satın alarak hastane yapmış oldu. Şimdi ise bu yönde ciddi bir sıkıntı var. Mevcut hastanelerin yakın bölgede olması, özellikle ulaşım konusunda ciddi probleme neden oluyor. Afet hazırlıkları kapsamında, özellikle Sarıçay üzerindeki köprülerin devre dışı kaldığı senaryoda, sağlık tesislerine ulaşım imkansız hale geliyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak Esenler Mahallesinde 250 yataklı bir hastane yapımı için Bakanlığımızla görüştük, söz aldık. Bu tesisin de yapımına çok kısa sürede başlanacak. Bu sayede sağlık hizmetlerine ulaşım kolaylaşacak, yatak kapasitemiz artacak. Hem de olası bir afet durumunda çok daha hızlı bir şekilde sağlık hizmeti alınabilecek” dedi.

 

Her mahalleye Sağlık Merkezi

Sadece Devlet Hastanesi değil Sağlık Merkezi sayılarının da artırılacağını söyleyen İskenderoğlu, “Kentimizin Çan yolu çıkışındaki yeni yerleşim bölgesini (Tekzen bölgesi) planlarken, mevcut belediye maalesef sağlık tesisi için alan ayırmamış. Sağlık Müdürlüğümüz, bu bölgede Aile Sağlığı Merkezi yapacak arazi bulamıyor. Hızla bunu düzelteceğiz. Yeni Pazar yerinin içerisi başta olmak üzere, hemşehrilerimizin sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak için mahallelerde Aile Sağlık Merkezi sayılarını artıracağız. Çanakkale, sağlık alanında da örnek kent olacak” diye konuştu.

 

Haber merkezi