15 Mart 2024 Cuma günü Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuş, 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtuldu, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Olayda 7'si çocuk 22 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Düzensiz göçmenleri taşıyan botun batması sonucu arama kurtarma çalışmaları geçen süre içinde devam etti.

Eceabat-Gökçeada açıklarında alabora olan bottaki düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde; AFAD, Jandarma, Polis, Sağlık, Liman Başkanlığı teşkilatları iş birliğinde devam etti.

1 CESET DAHA BULUNDU  

Çanakkale genelinde etkili olan fırtına ve yağış nedeniyle arama çalışmalarına 1 gün ara verilmişti. Ardından arama çalışmalarına devam edildi. Daha önce 22 cesedine ulaşılmıştı. Önceki gün yapılan aramalarda bir çocuk cesedine daha ulaşıldı. Ceset Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Son bulunan cesetle beraber ölü sayısı 23’e yükseldi.

Öte yandan arama çalışmaları da devam ediyor. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre; “Eceabat-Gökçeada açıklarında alabora olan bottaki düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları denizden, havadan ve karadan Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde; AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde devam etmektedir.” denildi.

 

Arzu Baladur

Foto: BHA