Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’de ayak basmadık yer bırakmadık. Bizim millet diye, bayrak diye, bölünmez bütünlük diye bir derdimiz var. Onun içindir ki Cumhurbaşkanımızla yol arkadaşlığı yapıyoruz. Gece, gündüz onunla beraber çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

 

Bakan Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Kayseri mitingine katıldı. Kayserililerin yoğun ilgi gösterdiği mitingde, coşku dolu kalabalığa hitap eden Bakan Özhaseki, güçlü Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde büyük bir emekle inşa ettiklerini söyledi. Türkiye’de ayak basılmayan nokta bırakmadıklarını dile getiren Bakan Özhaseki, “Bizim millet diye bir derdimiz var, bizim bayrak diye bir derdimiz var, bizim ezan diye bir derdimiz var. Bölünmez bütünlük diye bir derdimiz var. Onun içindir ki Cumhurbaşkanımızla yol arkadaşlığı yapıyoruz. Gece, gündüz onunla beraber çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

 

“YAPTIĞIMIZ İŞLERİN HEPSİNİN ARKASINDA CUMHURBAŞKANIMIZ VAR”

 

2002 öncesinde o zamanki hükümetin hiçbir projeye izin vermediğini vurgulayan Bakan Özhaseki, “Raylı sistem için izin almaya gittim. ‘Yapamazsın’ dediler. ‘Belediye olarak ben yapmak istiyorum’ dedim. ‘Hayır’ dediler. ‘Stadyum yapacağım.’ dedim. ‘Hayır’ dediler. Yamula Barajı'nı yaptım, ruhsatını vermediler. Erciyes için izin alamadım. Ama 2002’den sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dı, ne istediysek, ‘devam et’ dedi. Yaptığımız işlerin hepsinin arkasında Cumhurbaşkanımız vardı. 22 yılda Türkiye'nin altyapısı değişti, birçok yatırım yaptık. Sizler bunun şahidisiniz. Türkiye, artık güçlü bir ülke.” şeklinde konuştu.

 

“BUNLAR BİRBİRİNE BENZEMEZLER ÇETESİ”

 

Bakan Mehmet Özhaseki, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, yerli ve milli tek ittifakın, Cumhur İttifakı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi

 

“Özümüz, sözümüz bir. Fakat karşı taraftaki grup önce 6’lıydı. Biz dedik ki; ‘İnsanları kandırmayın. Bak masanın altında PKK oturuyor. Onu da söyleyin.’ Söyleyemiyorlardı. Sonra baktık ki Kılıçdaroğlu herkesi kandırmış. Bir başka adama MİT Başkanlığı’nı, İçişleri Bakanlığı’nı vermiş. Sonra bakmışlar olmuyor. Dünyanın en başarısız iki belediye başkanını cumhurbaşkanı yardımcısı yaparak sayıyı 10’a çıkardılar. Seçim bitti. Allah'a şükür sizlerin sayesinde Sayın Cumhurbaşkanımız makama oturdu ve çalışmaya başladı. Karşı taraf dağıldı. Aslında bunlar birbirine benzemezler çetesi. Hiçbirinin sosyal olaylara bakışı, iktisadi meseleler karşısındaki tavrı, askeriye konusundaki düşünceleri hiç birbirine benzemez. Birbirlerini de hiç sevmezler. Ama bir tek dertleri vardı. O da şuydu; Recep Tayyip Erdoğan gitsin ne olursa olsun. Defteri buydu değil mi Başka bir dertleri var mıydı bunların Yoktu. Sadece orada Cumhur İttifakı dağılsın istiyorlardı. Ama Allah'a şükür ki başaramadılar.”

 

Kaynak: bakanlık