Fazla tüketim halinde ise ortaya çıkabilecek bazı riskler ve sorunlar ise şu şekilde sıralanabilir:

 

Sarımsak içerisinde yer alan kükürt bileşikleri sebebiyle ağız kokusu meydana getirir. Ağız hijyeni sağlansa bile bir süre kokunun kaldığını görebilirsiniz. 

Bu değerli besin kan sulandırıcı etkisi nedeniyle çok yendiği takdirde kanama riskini artırabilir. Bu nedenle kan sulandırıcı kullananların yemesi uygun olmayacaktır. Kanama riski nadir görülen bir etki olsa da özellikle yeni ameliyat olan kişilerin çok daha fazla dikkat etmesi gereken bir konudur.

Sarımsak gaz, şişkinlik ve mide ağrıları gibi etkileri ortaya çıkarabilir. Bunun temel nedeni besin içeriğinde fruktan olmasıdır. Bu maddeye karşı intoleransı olanların ince bağırsakları yeterli sindirimi gerçekleştiremez ve çeşitli mide ve bağırsak sorunlarını yaşanabilir.

Göğüs bölgesinde mide ekşimesine bağlı olarak yanma hissi ortaya çıkarabilir.

Sarımsağa alerjisi olanlar ciltlerinde kızarıklık ve kaşıntı ile karşılaşabilir. Aynı zamanda alerjinin düzeyine göre nefes darlığı ile karşılaşmak olasıdır.

Tansiyon düşürücü özelliğiyle bilinen bu yiyecek uzun süreli ve çok miktarda tüketildiğinde düşük tansiyon problemlerine sebep olabilir.

Yukarıda belirtilen zararlara bağlı olarak gece yatmadan önce yenen sarımsak, uyku kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden doğru kullanım miktarının dışına çıkılmamasının yanı sıra gece yatarken yenmemesi gerekir. Diğer yandan beklenmeyen etkilerin yaşanması durumunda ise uzman bir hekimden destek alınması son derece önemlidir.

 

Kaynak: www.medicalpark.com.tr