15 Mart 2024 Cuma günü Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuş, 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtuldu, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Olayda 7'si çocuk 22 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Düzensiz göçmenleri taşıyan botun batması sonucu arama kurtarma çalışmaları geçen süre içinde devam etti.

Eceabat-Gökçeada açıklarında alabora olan bottaki düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde; AFAD, Jandarma, Polis, Sağlık, Liman Başkanlığı teşkilatları iş birliğinde devam etti.

ARAMALARA ARA VERİLDİ

Facianın yaşandığı günden buyana bölgede arama çalışmalarına devam ediyordu. Çanakkale genelinde etkili olan fırtına ve yağış nedeniyle arama çalışmalarına ara verildiği bildirildi. Çanakkale Valiliği tarafından, “Eceabat-Gökçeada açıklarında alabora olan bottaki düzensiz göçmenleri denizden arama kurtarma çalışmalarına hava muhalefeti nedeniyle ara verilmiş olup hava şartlarının düzelmesine müteakip Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde çalışmalara devam edilecektir. Kıyıdan arama faaliyetlerine AFAD koordinesinde Jandarma, Polis, Sağlık, Liman Başkanlığı teşkilatları iş birliğinde devam etmektedir.” açıklama yapıldı.

 

 

Öte yandan olayın faillerinin, organizatörlerin yakalanması için de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimat ve destekleriyle Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimizin ortak çalışması sonucunda, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bir kişi yakalanarak, mahkemeye çıkarılmış ve tutuklanmıştı. Diğer faillerin yakalanması için çalışmalar çok sıkı bir şekilde devam ettiği öğrenildi.

 

Bünyamin Nami Tonka

Foto: BHA