18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri Pazartesi günü sabah saatlerinde başladı. Cumhuriyet Meydanı ve Şehitler Abidesi’ndeki törenlerin ardından akşam ise şehir merkezinde Fener Alayı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi burada yürüyüşe başladı.

 Fener alayına Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, belediye başkan adayları, siyasetçiler, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde binlerce kişi, ellerinde meşalelerle Cumhuriyet Meydanı’nda yürüyüşe başladı.

Çanakkale sokaklarında, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganı atıp, İzmir Marşı ve 10’uncu Yıl Marşı’nı söyleyerek yürüdü. Dev Türk bayrağının açıldığı fener alayı, Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Piri Reis Caddesi, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi'nin ardından İskele Meydanı'nda sona erdi.

HALUK LEVENT KONSERİ İLE COŞTULAR

Fener alayından sonra vatandaşlar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Haluk Levent konseri koştu. Sevilen şarkılarını kendisini izlemeye gelen kentlilerle hep bir ağızdan seslendiren Haluk Levent, Çanakkalelilerin zafer coşkusuna eşlik etti.

Konser sırasında sahneye çıkan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Haluk Levent'i bir kez daha Çanakkale'de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtirken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andığını ve Çanakkale Deniz Zaferini bir kez daha kutladığını belirtti. Levent'e konser için teşekkürlerini sunan Başkan Gökhan aynı zamanda seramik takdiminde de bulundu.

Arzu Baladur

Foto: Belediye - BHA