Bayramiç ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Ayşe Korur(38), şiddetli geçimsizlik nedeniyle çocuklarının babası G.K. (42) dan ayrılıp Ezine ilçesinde yaşayan babasının evine yerleşti. Daha sonra kocasına boşanma davası açtı. G. K., 9 Ağustos 2022 saat 20.00 sıralarında, boşanma davaları süren eşiyle konuşmak için kayınpederinin evine gitti. G. K., yanında getirdiği av tüfeğiyle eşini öldürüp, kaçtı. Sosyal medya hesabından da “Gururlu hissediyor” paylaşımı yaptı.

Daha sonra İzmir’de yakalanan G.K., verdiği ifadesinde “Olay günü eşimin yaşadığı ailesinin evine gittiğimde dışarıda telefon ile konuşurken gördüm. Cilveli şekilde konuştuğunu duyunca sinirlenerek av tüfeğini sakladığım yerden aldım. Eşimi takip ederek evin içerisine girip kendisine ateş ettim” itirafında bulunmuştu. Bunun üzerine “eşi kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

SEVGİLİSİNE ANLATMIŞ

Çanakkale’de uzun süre konuşulan dava,  Çanakkale 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Tutuklu sanık G. K. SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı. Ayşe Korur'un yakınları da duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada, G. K. ya ait telefon kayıtlarının bilirkişi tarafından incelenmesi sonucunda hazırlanan rapor mahkemeye sunuldu. Bilirkişi raporunda katil zanlısı G.K., nin telefon rehberinde ‘Aşkım' isimli kişiye yazdığı mesajda 10 Ağustos 2022 tarihinde cinayetten 1 gün sonra yazdığı mesajlarda şu ifadeler yer alıyor;

G.K; Ayşe'yi öldürdüm, kaçıyorum;

Aşkım; Ne zaman Hani yapmaktan vazgeçmiştin. Sen ciddi misin O zaman neden teslim olmuyorsun da kaçıyorsun ki;

G. K.,; “Olacağım, Aşkım; Hani hapiste el üstünde tutarlardı, şimdi ne değişti. Teslim olacağım.

Aşkım; Öldüğüne emin misin Belki sadece yaralanmıştır.

G.K; Ya salak salak konuşma öldü diyorum.

Tutuklu sanık G.K., “2 kızım da benden değil. Çocuklar benden değil. Eşim kimden hamile kaldı DNA testi istiyorum” dedi. Savunmasının ardından, mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Mart'a erteledi.

Duruşma sonrası adliye çıkışında açıklama yapan şikayetçi Avukatı Ahmet Erzi, “Ayşe Korur cinayetinde sanık her ne kadar 'namus cinayeti' şeklinde cinayeti işlediğini beyan etmiş ise de telefon yazışmalarında sanığın başka kadınlarla olan samimi konuşmaları, aynı zamanda birlikte olduğu kadınlara kendi eşini Ayşe Korur'u öldüreceğine dair beyanları ortaya çıkmıştı. Dolayısıyla namusa ilişkin hiçbir şey yoktur, kalmamıştır. Mevcut halden Cumhuriyet savcımız mütalaasını hazırlamak üzere dosyanın kendisine tevdi edilmesini talep etti. Önümüzdeki celse mütalaa açıklanacak. Biz mütalaanın ağırlaştırılmış müebbet olacağından hiçbir şüphe duymamaktayız. Sanığında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alacağından şu andaki durum itibariyle hukuken de emin durumdayız. İnşallah hak ettiği cezayı alacak. Ayşe Korur'u öldürdüğünü kendi kız arkadaşına anlatıyor. Anlattıktan sonra da kız arkadaşının şöyle bir beyanı var. Diyor ki; 'Hani öldürmekten vazgeçecektin' yani karısını öldürmeyi daha önce planlayıp, kendi kız arkadaşına anlatıyor. Öldürdükten sonra da kız arkadaşına bilgi veriyor; 'Karımı öldürdüm' diye. Cep telefonu kayıtlarında var. Sevgilisini telefonuna 'Aşkım' diye kaydediyor. Daha sonra da 'Karım beni aldattı' diye savunma yapıyor. Yani ortada bir namusa ilişkin herhangi bir durum söz konusu değil. Burada eşini aldatan da sanığın kendisi. Ayrıca, cezasında indirim almak için dava boyunca birtakım yalanlar, iftiralar attı. Lakin bunların hiçbiri de gerçeklik payı noktasında ortaya çıkmadı. Sanığın en ağır cezayı alacağından biz artık eminiz” dedi.

 

Mehmet Güler