Bozcaada Kaymakamlığı tarafından satranç eğitimi veriliyor. İlçede yaşayan çocuklar arasında büyük bir ilgiyle karşılandı. Zeka gelişimine olumlu katkıları bilimsel olarak kanıtlanan satranç, çocukların hayatta ve oyunlarda sağlam stratejiler geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Bozcaada Kaymakam Vekili Muhammet Mustafa Kara'nın himayesinde, İlçe Halk Kütüphanesi'nde hayata geçirilen 'Bozcaada Satranç Atölyesi', çocuklara yönelik düzenlenen eğitim programının merkezi konumunda. Atölyede, çeşitli yaş gruplarından 20 öğrenci, gönüllü eğitmenler eşliğinde satranç öğreniyor.

Kaymakamlık tarafından şu açıklama yapıldı; “Satrancın, çocuklarımıza büyük katkılar sağlayacağını ve ilçemizi başarıyla temsil edecek güçlü sporcuların yetişebileceğine inanıyoruz" denildi. Bozcaada'da gerçekleştirilen bu önemli eğitim, çocuklara sadece satranç stratejileri öğretmekle kalmıyor; aynı zamanda zihinsel aktivitelerini artırarak hafızalarını güçlendirmelerine olanak tanıyor. Adada düzenlenen satranç atölyesi, çocuklara stratejik düşünce becerileri kazandırmanın yanı sıra sosyal etkileşim ve özgüven gelişimine de katkı sağlıyor.”

Bünyamin Nami Tonka

Foto: BHA