Gerçekleşen etkinliğe, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları M. İrfan Mutluay, Handan Özyayla Kenar ve Özleyiş Çetin, birim müdürleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli katıldı.

 

22 yıllık Belediye Başkanlığı görevinin sonuna geldiğini kaydeden Başkan Gökhan, bu süre zarfında emeklerini ortaya koyan Müdürlük çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Başkan Gökhan, “Benim Belediye Başkanlığı dönemimin sonuna geldik. 22 yıldır bu görevi yapıyorum. 22 yıl boyunca beraber olduklarımız var, sonradan katılanlarımız var. 22 yıl boyunca hep birlikte bu kent için çalıştık. Sizler de emeğinizi verdiniz. Soğuk-sıcak, yaz-kış demeden kentin çeşitli yerlerindeki park ve bahçelerde hizmetler verdiniz. Bunun yanı sıra, seralarımızda üretim yapmaya başladık, çalışmalarımızı geliştirdik. 1700 metrekare sera alanımız var. 600 metrekare daha ilave yapılması planlanıyor. Özellikle tasarruf açısından kendi ürünlerimizi üretmemizde büyük fayda var” diye konuştu.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışmalarında suyun da ayrı bir önemi olduğuna değinen Başkan Gökhan, “Su tasarrufuna çok dikkat etmemiz lazım. Sulamalara dikkat etmemiz lazım. Atıksu arıtma tesisinden çıkan suyumuz var. Bu suyu doğaya verebiliyoruz ama Park bahçelerde kullanmamız için izin gerekiyor, onu almak için de çabalıyor arkadaşlarımız. O suyu da kullanabileceğiz. Bunu önemsiyoruz. Sizlerin de sulama yaparken, çok dikkat etmenizi rica ediyorum. Çünkü en değerli varlık su varlığıdır. Su hayat demektir. Onun için buna çok dikkat edeceğiz” dedi.

 

Görev süresince Kazdağları başta olmak üzere doğa ve çevre mücadelesine de önem verildiğinin altını çizen Başkan Gökhan, “Kazdağlarında mücadele ettik, biliyorsunuz. Bunu başardık ve suyumuzu koruduk. İnşallah yeni altın arayıcılarına müsaade edilmez. Çevre mücadelesinde her zaman var olacağız. O mücadelemizde ne kadar haklı olduğumuzu Erzincan İliç’te gördük. Bu süre zarfında kentin bütün kaynaklarını da olabildiğince faydalı kullanmaya çalıştık. Parklarımızı konuta açmadık. Yeşil alanlarımızı koruduk. En son orman kampının yapılaşmasına engel olacak itirazları yaptık ve kazandık. Dolayısıyla alnımız açık, başımız dik bu süreci tamamlıyoruz” diye konuştu.

 

Başkan Gökhan, Belediye Başkanlığı süresi boyunca özverili çalışmalarından dolayı müdürlük çalışanlarına teşekkürlerini ileterek, bundan sonraki görev ve çalışmalarında başarılar diledi. Buluşma, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

 

Kaynak: Belediye