Hava değişimi ile beraber dün gece sis ortaya çıktı. Gece başlayan sis kentin tamamını kapladı. Sis hayatı olumsuz etkilerken, yoğun sis görüş mesafesinin düşmesine neden oldu. Sis nedeniyle boğaz trafiği çift yönlü olarak askıya alındı. Çanakkale Boğazı'nda etkisini artıran yoğun sis, deniz ulaşımında aksamalara neden oldu. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle, boğaz trafiği saat 17.30 sıralarında çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, kuzey ve güneyden giriş yapacak gemi kaptanlarını telsizle uyarıp, boğaz trafiğinin kapatıldığını duyurdu. Duyurunun ardından gemiler, Marmara ve Ege girişlerindeki demir bölgelerinde bekletildi.

FERİBOTSEFERLERİ DE DURDURULDU

 

Daha sonra Çanakkale Boğazı'nda etkili olan yoğun sis, deniz trafiğini olumsuz etkilemeye devam etti. Çanakkale Boğazı ve adalar hattında yolcu taşımacılığı yapan Gestaş firması tarafından yapılan açıklamada, yoğun sis nedeniyle Çanakkale- Eceabat ve Çanakkale- Kilitbahir hatlarındaki feribot seferlerinin geçici olarak durdurulduğu bildirildi. Sisin etkisini yitirmesinin ardından boğazdaki trafik normale döndü.

İNTEPE’DEN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan sisle kaplanan Çanakkale Boğazı’nda güzel görüntüler de oluşturdu. İntepe’den çekilen bu fotoğraflarla sissin ayrı bir yüzü ortaya çıkarttı. Sisle kaplanan boğazın görüntüsü ayrı bir güzellik oluşturdu.

 

Arzu Baladur

Foto: BHA