Düzenledikleri bir birinden güzel etkinliklerle tanınan Çanakkale Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Pazar günü 30 civarında kişiden oluşan bir grupla Çanakkale merkeze bağlı Karacalar-Çamyayla Şelalesi yürüyüşü düzenledi. Araçla Karacalar köyü civarına kadar gelen ekip, burada önce ekip sorumlusu Aytekin Er  öncülüğünden ısınma hareketleri yaptı. Daha sonra 12 kilometrelik parkur yürüyüşüne başladı. Buradan orman içinden yürüyüş geçen ekip, Çamyayla şelalesine doğru ilerledi. Bakir orman içinde zorlu bir parkurda yürüyen ekip, dereleri de geçerek şelaleye kadar geldi.

Sarp kayalıkların bulunduğu alanda yer alan Çamyayla Şelalesi, derin bir bölgede bulunuyor. Ekip alınan güvenlik önlemleri altında şelaleye kadar inmeyi başardı. Kayalar arasında akan şelalenin önünde de bir göl oluşmuş. Etrafı ormanla çevrili şelale, Çanakkale’nin en güzel yerlerinden biri.

Grup burada yemek ve dinlenme molası verdikten sonra tekrar yürüyüşe başlayarak Çamyayla köyüne tırmandı. Köy içinden de geçen grup, dere üzerine bulunan tahta köprülerden geçerek yürüyüş parkurunu tamamladı. 5 saat civarında bir yürüyüş gerçekleştiren Zirve ekibi, tekrar araçla Çanakkale’ye döndü.  

 

Mehmet Güler