Çanakkale Koleji 2. sınıf öğrencileri, 'Dünyanın İşleyişi' teması çerçevesinde düzenlenen etkinlik kapsamında Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, depremler ve diğer doğa olayları hakkında bilgi edindiler. İlk Yıllar Programı (PYP) çerçevesinde gerçekleştirilen bu etkinlik, öğrencilere farklı meslekleri ve kurumları yerinde görme fırsatı sunuyor.

Çocuklar, 'Dünyanın Hareketleri ve Doğa Olayları Yaşamımızı Etkiler' temalı gezi kapsamında, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü ziyaret ederek doğal olaylar, doğal afetler ve bu afetlere karşı alınacak önlemler konusunda eğitim aldılar. Yetkililer, öğrencilere ülkemizde sıkça görülen doğal olaylar, özellikle depremler hakkında bilgi verdi ve bu olaylara karşı alınan müdahaleleri detaylı bir şekilde açıkladılar.

Bu etkileşimli eğitim, öğrencilerin akademik, sosyal, fiziksel, duygusal ve kültürel açılardan gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Çocuklar, gerçek hayatta karşılaşabilecekleri doğa olaylarına dair farkındalık kazanarak, bu tür durumlarla başa çıkma becerilerini arttırmış oldular.

Arzu Baladur